Milliardær-arving vil sælge faderens livsværk

Emilie Martinsen er ikke interesseret i at involvere sig i modetøjskæmpen IC Companys, når hendes far trækker sig tilbage.

Den professionelle springrytter Emilie Martinsen har via sit ejerskab i IC Companys rigeligt på kistebunden. Fold sammen
Læs mere
Foto: FRANDSEN FINN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>Hun er enearving til storaktionæren i modetøjskoncernen IC Companys og allerede hovedrig. Alligevel ventes Emilie Martinsen ikke at ville involvere sig modetøjskoncernen, når Niels Martinsen trækker sig - i stedet vil hun sælge ud. Det skriver Børsen.

Emilie Martinsen har fået overdraget 90 procent af aktierne i Friheden Invest A/S, der ejer en solid luns af det børsnoterede IC Companys. Hendes far ejer 10 procent af investeringsselskabet, men forskelle i aktieklasser gør, at han alligevel stadig har flertallet af stemmerne.

Friheden Invests direktør Per Hildebrandt Jensen forklarer, at Emilie Martinsen ikke har planer om at skifte tilværelsen som professionel springrytter i Belgien ud med virksomhedsdrift.

"Når den dag kommer, hvor Niels Martinsen ikke vil involvere sig i IC Companys længere, så vil Friheden Invest sælge sine aktier i IC Companys," siger direktøren ifølge avisen og tilføjer:

"Det er ikke meningen, at Emilie Martinsen skal involveres i firmaet og i ejerandelen af IC Companys."

Dermed er der udsigt til, at familien Martinsens tøjeventyr slutter, når Niels Martinsen træder tilbage. Historien begyndte med mærket Inwear, der ved årtusindeskiftet blev fusioneret med Carly Gry og ved den lejlighed blev IC Companys altså skabt.

I 2004 satte Niels Martinsen sig i den magtfulde formandsstol efter at have udmanøvreret to tidligere formænd. Ejerandelen i IC Companys, der for Friheden Invests vedkommende er 42 procent, har gjort familien Martinsen særdeles velhavende. Investeringsselskabets egenkapital er i det forskudte regnskabsår sat til 1,3 milliard kroner.

Den økonomiske afmatning har dog også ramt Martinsen. Overskuddet i IC Companys er styrtdykket, og det kan da også ses i Friheden Invests regnskab, hvor resultatet dykker til 38 millioner kroner i 2011/12 mod 135 millioner året før, skriver Børsen.