Milliardær-arving tager magten efter turbulent optakt

Malingkoncernen Flügger får nu arvingen Sune Schnack i direktørstolen. Han er fjerde generation i spidsen for virksomheden.

Sune Schnack blev allerede som teenager udpeget af sin far til at overtage milliardkoncernen. Fold sammen
Læs mere
Foto: PR
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Malingkoncernen Flügger får nu fjerde generation i førersædet.

Den 30-årige Flügger-arving Sune Schnack skal nemlig være ny topchef. Det oplyser selskabet i en fondsbørsmeddelelse.

Sammen med sin far Ulf Schnack ejer den kommende topchef 45 procent af selskabet. Sammen har de 80 procent af stemmerne i selskabet.

»Jeg føler, at jeg står et godt sted i forhold til at kunne udfylde rollen, ikke mindst i lyset af samarbejdet med koncernens professionelle bestyrelse og kompetente ledelsesgruppe,« siger Sune Schnack i meddelelsen.

Han overtager stillingen fra Jimmi Mortensen, der stopper 1. april næste år. Sune Schnack skal derfor bruge det næste halve år på at forberede sig til sin nye rolle.

Blev udpeget som teenager

Sune Schnack blev allerede som teenager udpeget af sin far til at overtage milliardkoncernen, som i det seneste regnskabsår omsatte for 1,9 mia. kr. og havde et overskud efter skat på omkring 60 mio. kr..

Med rødder tilbage til 1783 var Flügger oprindelig familieejet. Ulf Schnack, der var tredje generation i spidsen for virksomheden, har fem børn. Han har tidligere fortalt, at mens alle hans tre sønner fik muligheden for at overtage virksomheden, blev hans to døtre aldrig spurgt.

»Der er sket meget på 20 år, men dengang var jeg tilstrækkelig stor mandschauvinist til, at jeg ikke tænkte, det var interessant for tøserne. Det kan jeg da godt ærgre mig lidt over i dag,« sagde Ulf Schnack i 2018 til Børsen.

Sune Schnack har en cand.merc. i finansiering og regnskab fra CBS. Som 24-årig blev han konstitueret bestyrelsesformand, da erhvervskvinden Stine Bosse forlod formandsstolen med henvisning til uenighed om ansvarsfordeling og overordnet samarbejde.

»Stines afgang kom lidt bag på os. Det gav det problem, at Sune, som var næstformand, lige pludselig blev konstitueret formand. Det var ikke tanken oprindeligt, at han så hurtigt skulle havne i den situation,« sagde Ulf Schnack i 2014.

Indsættelsen af den blot 24-årige arving på formandsposten fik heftig kritik af Anders Drejer, professor i strategi ved Aalborg Universitet. Han mente, at det sendte et signal om, at Flügger var ligeglad med de øvrige ejere, og han fortalte, at han ville sælge sine aktier, hvis han var Flügger-aktionær. Den kritik afviste familien, og Sune Schnack blev efter et par måneder erstattet af Carl Trock, som blev ny bestyrelseformand.

Jimmi Mortensen overtager til april næstformandsrollen fra Sune Schnack.