Milliard-fusion på vej i trælast-branchen

Op mod 15 tømmerhandler arbejder på en fusion for at tage kampen op mod de største aktører på markedet.

En række mindre- og mellemstore trælasthandler arbejder i øjeblikket på en omfattende sammenlægning, der skal skabe en ny stor miliardvirksomhed, erfarer Børsen.

Planerne om en fusion mellem op mod 15 tømmerhandler sker for at tage kampen op mod de store og mere effektivt drevne kæder DT Group og Bygma. Ifølge dagbladet Børsens oplysninger skal en større dansk kapitalfond efter planen udgøre drivkraften i fusionsplanerne.

Idéen er, at fonden skal sidde på majoriteten af aktierne, men at de enkelte trælasthandler kan få aktieposter i den nye store virksomhed, som efter planen skal ende med at omsætte for op mod 4 mia. kr.

Overkapacitet

Konsulenthuset Advizer har et indgående kendskab til branchen og har gennem de seneste tre år analyseret de enkelte aktører. Her mener partner Stig Madsen, at planerne giver mening.

- Der er overkapacitet i markedet, og branchen består af mere end 500 tømmerhandler. Der er flere regionale spillere som inden for de seneste fem-syv år har oplevet gode tider, men der er også nogle, som nu er mærket af nedgangen i byggeriet, siger Stig Madsen til Børsen.

Advizer vurderer, at planerne om en stor fusion mellem 10-15 trælasthandler kan skabe store synergier.