Miljøstyrelsen: Undersøger kemikalier i tøj

Miljøstyrelsen er opmærksomme på brugen af giftige kemikalier i tøj. En igangværende undersøgelse skal afgøre, hvad der ellers skal gøres i sagen.

Foto: ALESSANDRO BIANCHI
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>Greenpeace har tirsdag offentliggjort en rapport, som viser, at der findes kemikaliet nonylphenol i 52 ud af 78 undersøgte stykker tøj. I Miljøstyrelsen er de opmærksomme på det hormonforstyrrende stof.

”Vi kender godt til problematikken. Det er et problematisk stof, så det er ikke ukendt, hvad Greenpeace siger,” fortæller Sidsel Dyekjær fra Miljøstyrelsen.

Kemikaliet Nonylphenol er ikke ulovligt i Danmark. Det er lovligt at importere tøj med stoffet til EU, men det er ulovligt at bruge kemikaliet i produktion inden for EU. Om lovgivningen skal ændres, vil Miljøstyrelsen først tage stilling til, når deres undersøgelse er slut.

”Vi ser på tekstilerne, og hvad stoffet betyder for sundhed og miljø. Bagefter vil vi se på, om der eventuelt kunne være behov for at foreslå en samlet EU-lovgivning eller for at tale med importørerne om at stille bedre krav til deres leverandører,” siger Sidsel Dyekjær.

Kemikaliet nonylphenol er kendt som et hormonforstyrrende stof.