Miljøsatsning kan dræne statskassen

Politikerne bliver nødt til at finde på nye og skatter og afgifter i takt med, at Danmark bliver mere grønt.

Grønne teknologier kan udhule de indtægter, staten får fra bl.a. brændstoffer. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Udsigten til at gigantisk hul i statskassen på op mod 90 milliarder kroner om året får skatteministerTroels Lund Poulsen (V) til at iværksætte en tilbundsgående analyse af hele afgiftssystemet

- I takt med, at Danmark bliver mere grønt, kommer det til at påvirke det provenu, som vi får ind fra afgifter på fossile brændsler som olie, kul og gas, siger skatteministeren til Morgenavisen Jyllands-Posten.

- Vi skal have undersøgt, om afgiftssystemet er fornuftigt indrettet, og hvad der vil ske, når det sorte brændsel som kul forsvinder, forklarer Troels Lund Poulsen, der forventer et resultat af den grundige analyse næste år.Staten får i dag knap 34 milliarder kroner ind i energiafgifter på især olie, kul og gas, mens bilisterne bidrager med 23,6 milliarder. Det danske olieeventyr i Nordsøen sendte sidste år 24,6 milliarder kroner ned i statskassen.

Økonomer og professorer, som Jyllands-Posten har talt med, peger på, at politikerne bliver nødt til at "opfinde" nye skatter og afgifter for at fylde hullet i statskassen.