Miljømand bliver ny direktør i Wonderful Copenhagen

Turismeorganisationen Wonderful Copenhagen henter sin nye direktør i Miljøministeriet.

Mikkel Aarø-Hansen tiltræder som ny administrerende direktør for Wonderful Copenhagen. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Fra miljø til salg af turisme. Det er det karrieskift, som International Miljødirektør i Miljøministeriet, Mikkel Aarø-Hansen, tager, når han 1. juni tiltræder som ny administrerende direktør for Wonderful Copenhagen.

Ifølge en meddelelse fra Wonderful Copenhagen fuldender ansættelsen af den 41-årige Mikkel Aarø-Hansen en fornyelsesproces af organisationen, som  bestyrelsesformand Peter Højland satte i gang i 2014. Indtil videre har den blandt andet medført en udskiftning af otte bestyrelsesmedlemmer i marts.

»Mikkel Aarø-Hansen er den helt rigtige profil til at føre Wonderful Copenhagen ind i en ny tid, hvor fokus på turismens bidrag til vækst i samfundet er større end nogensinde, samtidig med at den internationale konkurrence hele tiden skærpes. Mikkel Aarø-Hansen kommer med en stor erfaring og stærke lederkompetencer fra sin tid i Københavns Kommune og Miljøministeriet og har derudover været med at sætte en agenda i politiske fora både nationalt og internationalt,« skriver Peter Højland i meddelelsen.

Mikkel Aarø-Hansen er uddannet Cand.scient.pol. fra Københavns Universitet og har ti års erfaring som leder. Hans karriere begyndte som fuldmægtig i Miljøministeriet i 1999, hvor han efterfølgende både har været ministersekretær og pressechef. Han har endvidere været centerchef i Københavns Kommune i fem år og har siden 2012 været International Miljødirektør i Miljøministeriet.

Ifølge meddelelsen har turismen i hovedstaden siden finanskrisens lavpunkt i 2009 og frem til udgangen af 2014 haft en samlet vækst på 43 pct., og i 2014 satte hovedstaden ny rekord med over 9 mio. overnatninger.