Mikael Ljungman i retten på mandag

Stein Baggers svenske samarbejdspartner, Mikael Ljungman, fremstilles mandag i grundlovsforhør i Lyngby sigtet for medvirken til millionbedrageri.

Foto: Scanpix. Stein Baggers svenske kumpan, Mikael Ljungman,
Læs mere
Fold sammen
12. juni blev storsvindleren Stein Bagger idømt syv års fængsel for bedrageri, og nu er sandhedens time kommet til hans svenske forretningsforbindelse, Mikael Ljungman. Mandag bliver svenskeren fremstillet i grundlovsforhør i Retten i Lyngby, oplyser TV2 Nyhederne.

Ljungman er sigtet for medvirken til bedrageri for 266 millioner kroner, hvilket stiller ham som en af frontfigurerne i nyere tids største svindelsag i Danmark. Baggers medspiller blev den 31. marts varetægtsfængslet in absentia sigte for dokumentfalsk. Først 27. april blev den sigtede anholdt i Norrköping i Sverige efter at være eftersøgt hos Interpol med en international arrestordre.

Nu kommer det svenske skud på Bagger-stammen til Danmark, og anklageren glæder sig til endelig at få Mikael Ljungman fremstillet.

- Vi ser frem til, at han kommer til Danmark, så vi kan få afsluttet sagen, siger vicestatsadvokat Per Justesen fra Bagmandspolitiet.

Under retssagen mod Stein Bagger forklarede den bedrageridømte, at hans svenske forretningsforbindelse måtte være klar over, at deres forretninger var et svindelnummer.

/ritzau/