Migranter på Mærsk-skib er kommet sikkert i land på Sicilien

Et dansk containerskib samlede fredag over 100 migranter op i Middelhavet. Nu er de sat i land på Sicilien.

Mærsks nye containerskib, Majestic Maersk. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det danske containerskib »Alexander Maersk« har natten til tirsdag sat over 100 migranter i land i byen Pozzallo på Sicilien.

Det oplyser A.P. Møller-Mærsk tirsdag morgen.

Besætningen på skibet samlede fredag 108 migranter op i farvandet mellem Libyen og Malta.

Natten til tirsdag forlod migranterne "Alexander Maersk" og kom sikkert i land, oplyser det danske rederi.

»I går aftes fik skibet besked om, at det kunne lægge til i havnen. Skibet var langs kaj klokken 01:20. Og igennem natten har vi sikkert landsat de 108, der var om bord.«

»Vi er rigtigt glade for, at situationen er løst. Besætningen har ydet en fantastisk indsats her natten igennem. Og det er vi stolte af,« siger teknisk direktør Palle Laursen til Ritzau tirsdag morgen.

De første meldinger om, at Alexander Mærsk efter flere dage kunne lægge til, kom fra borgmesteren i Pozzallo, Roberto Ammatuna.

»Jeg takker Matteo Salvini (vicepremierminister i Italien, red.) for at have accepteret den humanitære forespørgsel, og jeg er sikker på, at det er den rigtige beslutning,« sagde Roberto Ammatuna mandag til den italienske avis Corriere della Sera ifølge DR.

»Alexander Maersk« har siden fredag ligget stille ud for Pozzallo, fordi Italien i første omgang afviste at tage imod de ombordværende migranter.

Mandag kaldte Palle Laursen, teknisk direktør i Maersk Line, situationen for uholdbar.

»Vores besætning er slet ikke gearet til at håndtere dette. Der er mere end 100 mennesker ekstra om bord på et skib, der er lavet til 24. Det er både sikkerheds- og helbredsmæssigt uholdbart,« sagde han.

Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) sendte mandag et brev til Matteo Salvini, hvori hun påpegede, at det er Italiens ansvar at tage imod migranterne.

»Jeg forventer, at den italienske regering bringer det her i orden, så migranterne ikke skal forblive på skibet.«

»Det her er migranter, der var på vej mod Italien, og derfor er det selvfølgelig også Italien, der skal tage imod dem,« sagde hun mandag.

/ritzau/