MidtVest Bredbånd helt uden kunder

Konkurstruet bredbåndsselskab sælger de sidste kunde. Nu kommer fyringsrunden.

MidtVest Bredbånd i Holstebro, ejet af seks elselskaber, står nu helt uden kunder og skal omorganiseres. Fold sammen
Læs mere
Det konkurstruede MidtVest Bredbånd, som seks danske elselskaber ejer, er nu helt uden kunder.

Fredag overtog bredbåndsselskabet Nianet alle MidtVest Bredbånds erhvervskunder og alle offentlige kunder, og dermed er alt solgt fra. Det norske Altibox, som ejes af energi- og kommunikationsselskabet Lyse, købte i maj de 11.000 privatkunder.

Fyringer i vente

Bestyrelsesformand Flemming Poulsen skal nu i gang med at afvikle selve MidtVest Bredbånd, hvilket vil koste arbejdspladser. MVB leverer Internet, telefoni og TV gennem optiske lysfiberkabler i konkurrence med især TDC.

»Det er nu blevet helt åbenbart, at MidtVest Bredbånd ikke kan fortsætte i sin nuværende form, og at den nye ejerstruktur kommer til at koste arbejdspladser i Holstebro,« siger han i en udtalelse.

Nianet er en af Danmarks største udbydere af tjenester til erhverv via fiberbredbånd.MidtVest Bredbånd ejes af seks midt- og vestjyske elselskaber men gik 9. januar i år i betalingsstandsning. Siden har ejerne kæmpet for at undgå en konkurs. Det er første gang, at et af de elselskabsejede, danske bredbåndsselskaber er i så store problemer. DONG Energy, som ejer det tidligere NESA Fibernet på Øst- og Nordsjælland, har dog sat det til salg, fordi kundeindtaget er mindre end forventet, hvilket afspejler sig på bundlinien i regnskabet.

Ingen ændringer for kunderne

MVB og Nianet havde allerede et samarbejde, og Nianet er selv ejet af 11 elselskabet, heriblandt MidtVest Bredbånds moderselskab.

Nianets administrerende direktør, Rasmus Helmich, er glad for aftalen.

»Vi er kommet for at blive og sikre danske virksomheder og det offentlige adgang til højhastighedskommunikation baseret på fiber. Nianet får med overtagelsen af MVB en række spændende kunder,« siger han og understreger, at alt fortsætter som hidtil.

De seks ejere af MidtVest Bredbånd vil beholde selve fibernettet men etablere et nyt selskab til lejligheden.