Midtjysk lufthavn boomer og udvider antal afgange mod hovedstaden

Det er en fornuftig forretning i at flyve passagerer fra Midtjylland til hovedstaden. I hvert fald udvider Karup Lufthavnen antallet af afgange til København.

Dengang Cimber endnu fløj, skete det blandt andet fra Karup. Fold sammen
Læs mere
Foto: Rune Feldt-Rasmussen

Selv kalder de sig i øjeblikket Den Ukendte Lufthavn, men en del passagerer synes udemærket bekendt med eksistensen af lufthavnen på N.O Hansens Vej 4 i Karup.

Karup Lufthavn har i årevis været en af landets mindste, og i erkendelse af behovet for at komme på landkortet iværksatte lufthavnen for et par måneder siden en konkurrence om finde på et nyt navn, der skulle markere et nyt kapitel for stedet.

Noget kunne dog tyde på, at den øvelse ikke er bidende nødvendig, for flere og flere flyver mellem Karup og København - den eneste rute i lufthavnen, som flyselskabet Danish Air Transport, DAT, betjener.

Det får nu lufthavnen og selskabet til i fællesskab at øge antallet af afgange. Konkret vil der komme en ekstra afgang til hovedstaden om eftermiddagen og en ekstra aftenafgang, ligesom der om søndagen også vil komme én ekstra afgang hver vej.

»Vi er overbevist om, at de ekstra afgange i hverdagene og om søndagen, vil komme både erhvervslivet og de privatrejsende til gode. Og faktisk bliver den sene afgang mod København også den seneste fra alle de jyske lufthavne,« siger Jesper Rungholm, direktør i DAT i en pressemeddelelse.

Udvidelsen kommer på ellers på et tidspunkt, hvor lufthavnen havde forventet, at væksten ville aftage. Tilbage i september blev en ny motorvejsstrækning mellem Silkeborg og Herning endelig åbnet, hvilket betyder, at bilister nu kan køre på motorvej hele vejen mellem Aarhus og Herning.

»Vi har ingen undersøgelser, der peger på en direkte forklaring på væksten i flyrejsende, men mange af dem, som skal til og fra København, oplever sikkert at den nye motorvejsstrækning ikke løser de store trafikale udfordringer, der findes på andre motorvejsstrækninger. Flytransporten er stadig den hurtigste og nemmeste rejseform,« siger lufthavnsdirektør i Karup Lufthavn, Frans Bjørn-Thygesen i pressemeddelsen.

DAT oplyser, at de ekstra afgange vil betyde, at der vil blive justeret ved de nuværende afgangstidspunkter.