Microsofts nye Windows svigter dit TV

Google og Apple er i fuld gang med den nye TV-platform, mens Microsoft forlader sig på en gammelkendt løsning.

Microsoft bekræfter, at der ikke er planer om Windows til TV, det går alt sammen via spillekonsollen Xbox. Fold sammen
Læs mere
Foto: JASON REDMOND
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Windows 10 fungerer på alle apparater. Det er et af nøglebudskaberne for Microsofts nye styresystem, men ikke desto mindre har softwaregiganten glemt verdenshistoriens mest populære stykke forbrugerelektronik: TV-apparatet.

»For at Windows 10 skal have succes, er det nødvendigt at kunne fungere både på job og hjemmefronten. Men der er store huller, som hele TV-platformen. Hvorfor har Windows 10 ikke en løsning til TV-streaming? Her er der en åbenlys svaghed,« siger Microsoft-kender Jesper Stein Sandal fra IT-mediet Version2.

Digitale TV-apparater

Stadig flere TV-apparater er i dag digitale og med internetforbindelse, hvilket betyder, at det gode gamle husalter hastigt er på vej til at blive en platform, og dermed en forretning, i sin egen ret, som PC eller mobil. Men Microsoft er påfaldende uambitiøs, siger Rasmus Larsen, redaktør hos flatplanels.dk, der beskæftiger sig med skærmteknologier, inklusive TV.

»Jeg forstår ikke, at de ikke gør mere ud af TV-platformen. Microsofts eneste strategi synes at være Xbox,« lyder det fra Rasmus Larsen.

Microsoft bekræfter, at der ikke er planer om Windows til TV, det går alt sammen via spillekonsollen Xbox, men det er for lidt, mener Rasmus Larsen.

»Da Microsoft gik ind på markedet for spillekonsoller med Xbox var en del af strategien utvivlsomt at få adgang til TV-platformen. Men sådan er det ikke gået. Vi kan i dag se, at spillekonsoller stadig handler mest om spil, det gælder også Playstation.«

Samtidig fører andre firmaer sig frem på den nye TV-platform, Ikke mindst Google og Apple, men på hver sin måde. Google går efter præ-installation.

»Alle nye apparater fra Sony og Philips i mellemklassen og den dyre ende kommer nu med Android,« forklarer Rasmus Larsen. Apple satser derimod på sin separate boks, Apple TV, hvor der i efteråret forventes en større lancering med TV-indhold, som det skete tidligere på året med Apple Music.

»Det er stadig tidligt, og Android til TV er til tider både ustabilt og mangelfuldt. Men kampen om at dominere TV-platformen er i gang. På samme måde, som da smartphonen fik sit gennembrud. TV-markedet nærmer sig sit iPhone moment, og derefter vil det gå stærkt,« fortæller Rasmus Larsen.