Microsofts browservalg kommer den 17. marts

I marts skal Windows-brugerne i Europa vælge browser.

Foto: JUSTIN SULLIVAN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.


Forligsaftalen mellem Microsoft og EU-Kommissionen betyder at alle Windows-brugere skal have mulighed for at vælge en alternativ browser til Internet Explorer. Den såkaldte browservalg-menu bliver distribueret automatisk til de europæiske Windows-brugere i næste måned. Det gælder dog kun for de brugere, hvor Internet Explorer er installeret som standardbrowser.

Microsoft fortæller nu, at browservalg-menuen leveres som opdatering gennem Windows Update den 1. marts i tre lande - Storbritannien, Frankrig og Belgien - mens den kommer i de andre europæiske lande den 17. marts. Og det gælder altså også for Danmark.

Den enkelte bruger kan selv vælge, om man ønsker at installere opdateringen.

Efter installationen bliver brugeren mødt af den særlige browservalg-menu, hvor man kan vælge mellem fem browsere: Google Chrome, Opera, Mozilla Firefox, Safari og Internet Explorer. Rækkefølgen er tilfældig, så ingen kan klage over, at de har en særlig fordel.

Hvis man vælger at bruge en anden browser end Internet Explorer betyder det dog ikke, at IE bliver deinstalleret. Den bliver ændret til en modus, hvor browseren er inaktiv, men kan stadig findes og genaktiveres under "Alle programmer" i startmenuen.

Browsermenuen er et resultat af det lange opgør mellem softwaregiganten og EU, der har anklaget Microsoft for at bruge sit Windows-monopol til at tryne konkurrenterne på browser-markedet.