Microsoft ville købe Facebook for 80 milliarder

Microsoft bekræfter nu at man har forsøgt at købe det sociale netværk Facebook for nogle år tilbage.

Facebooks stifter og topchef Mark Zuckerberg Fold sammen
Læs mere
Foto: JUSTIN SULLIVAN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Historien om det forsøgte køb af Facebook fortælles i bogen ”The Facebook Effect” af David Kirkpatrick og den blev bekræftet i denne uge af Microsofts Fritz Lanman, der har titel som ”senior director of corporate strategy and acquisitions” hos softwaregiganten. Det skriver TechCrunch.

”Ja, vi forsøgte at købe Facebook. De havde på dette tidspunkt meget til fælles med Microsoft,” sagde Fritz Lanman på konferencen Le Web i Paris.

Ifølge Kirkpatrick har Microsoft tilbudt 15 milliarder dollar eller mere end 80 mia. kr. for Facebook. Men købstilbuddet blev altså afvist af Mark Zuckerberg. I stedet endte Microsoft med at investere omkring 1,2 mia. kr. i Facebook baseret på den samme værdiansættelse af selskabet. Det kan blive en rigtig god forretning for Microsoft, hvis Facebook som forventet snart bliver børsnoteret.

Lanman deltog i debatpanelet ”How To Get Acquired” under konferencen i Paris og han spekulerede, at Facebook en dag kan blive lige så meget værd som Microsoft.

Microsoft og Facebook har i dag et partnerskab, hvor Bing-brugere kan finde informationer om deres venner fra det sociale netværk.

I bogen skriver David Kirkpatrick, at Mark Zuckerberg ønskede at bevare kontrollen med selskabet og derfor afviste at sælge til Microsoft. Ballmer forsøgte i stedet at udvikle en plan, hvor Microsoft kunne overtage Facebook i små bidder, mens Zuckerberg stadig kunne fastholde sin kontrol, men det blev også afvist. I stedet endte det med en annonceaftale, hvor Microsoft fik 1,6 procent af Facebook for de 1,2 mia. kr.