Microsoft vil åbne mobil App Store

Apple App store er så succesfuld, at den i sig selv er det bedste argument for en iPhone. Nu vil Microsoft have en bid af kagen, og viser hvordan man konverterer App Store programmer til Windows Mobile.

Læs mere
Fold sammen
Det er hverken touchskærmen, brugervenligheden eller musikafspilleren, der får folk til at købe iPhone længere. I løbet af det seneste år er Apple App Store blevet så populær, at de tusindvis af programmer og spil er det bedste argument for at købe en iPhone. Dermed udgør App Store en irritation for Microsoft og deres Windows Mobile.

Nu vil Microsoft også have del i det fremadstormende marked. Til efteråret åbner de Windows Marketplace, der skal fungere med det nye Windows Mobile 6,5. I den forbindelse har Microsoft publiceret en guide til at konvertere programmer fra Apples App Store til Windows Marketplace.

Guiden er en casestudy, der viser, hvordan man konverterer programmet Amplitude. Programmet opfatter lyd som mennesket ikke kan høre, som for eksempel hjerteslag. Det bliver brugt som eksempel, fordi det er svært at konvertere.

"Det kombinerer en omfattende brugerflade med elementer som alpha blending og gennemsigtighed med særlige audio og lyd krav. Det gør det svært at konvertere, og derfor er det en god læreoplevelse," skriver Microsoft på bloggen.

Microsoft har erkendt, at deres mobile forretning lider. I det seneste år har de fået smæk af Apple. Derfor er det nye Marketplace en vigtig del af genrejsningen af den mobile del af virksomheden.