Microsoft-veteran skal ud at bruge penge

Tidligere Windows-chef ansat i Netscape-stifters investeringsselskab.

Steven Sinofsky var ansvarlig for Windows og dermed lanceringen af Windows 8, inden han kort efter forlod Microsoft på grund af uoverensstemmelser med topchef Steve Ballmer. Arkivfoto: Lucas Jackson, Reuters/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Foto: LUCAS JACKSON
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Microsoft-veteranen Steven Sinofsky, som sidste år forlod sin arbejdsplads gennem 23 år efter sammenstød med topchef Steve Ballmer, skal nu ud at bruge penge.

Den tidligere chef for Microsofts Windows-afdeling begynder hos investeringsfirmaet Andreessen Horowitz, som for nylig optog danske Lars Dalgaard, der er stifter af SuccessFactors, hvis software vurderer og evaluerer medarbejderindsatsen og -engagementet i virksomheder, som partner.

Fortsætter på Harvard

Andreessen Horowitz investerer blandt andet i lovende teknologivirksomheder og har grundlæggeren af internetikonet Netscape, Marc Andreessen, i ledelsen. Netscape var konge af Internet og programmet, som alle brugte, indtil Microsoft rullede sit Internet Explorer ud sammen med Windows.

47-årige Steven Sinofsky fortsætter i sit nuværende job på Harvard Business School, idet han ikke bliver partner i Andreessen Horowitz. Han skal derimod repræsentere selskabet i bestyrelserne i nogle af de virksomheder, som der bliver investeret i. Sinofsky forlod Microsoft i november 2012 lige efter lanceringen af Windows 8 efter sammenstød med Steve Ballmer om Microsofts linie og har siden holdt lav profil. Hans fratrædelsesaftale med Microsoft gør, at han i et år har karantæne til at kunne søge job hos Microsofts direkte konkurrenter - Amazon, Apple og Facebook.

Andreessen Horowitz er grundlagt i 2009.