Microsoft varsler kæmpe nedskæringsrunde i telefondivision

Microsoft svinger den store sparekniv og skærer dybt i sin telefondivision.

ARKIVFOTO Fold sammen
Læs mere
Foto: SAM YEH
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Op mod 7800 stillinger skal skæres væk, primært inden for telefonhardware, og dertil kommer kæmpe nedskrivninger på 7,6 mia. dollar (51 mia. kr.) og restruktureringsudgifter på 750 til 850 mio. dollar (5-5,7 mia. kr.).

Årsagen er, at Microsoft vil skærpe sit fokus og anvende sine ressourcer inden for telefoni, som blev udvidet kraftigt ved købet af Nokias telefonidivision i 2014, bedre.

Det oplyser Microsoft onsdag eftermiddag.

- Vi bevæger os fra en strategi om at bygge en selvstændig telefonforretning til en strategi om at skabe og dyrke et levende Windows-økosystem inklusive vores egne apparater. På den korte bane vil vi få en mere effektiv og fokuseret telefonportefølje, mens vi fastholder evnen til at skabe langsigtet fornyelse inden for mobiltelefoni, udtaler Microsoft-topchef Satya Nadella.

Microsoft vil fortælle mere om planerne i sit årsregnskab den 21. juli. Nedskæringerne ventes stort set gennemført inden udgangen af 2015 og helt på plads om et år.

Den store sparerunde kommer kun tre uger efter, at Microsoft sagde farvel til Stephen Elop, der var topdirektør i Nokia og fulgte med over til Microsoft ved mobilkøbet sidste år.

Microsoft-aktien falder med 0,2 pct. til 44,22 dollar i det amerikanske formarked.