Microsoft udvider Office til holdarbejde

Softwaregiganten har lanceret Microsoft Teams, som skal være med til at gøre Office-kontorpakken uundværlig i virksomheder og arbejdssituationer.

Microsoft Teams er en udvidelse af Office-pakken, så man kan arbejde sammen i virtuelle rum og projekter. Foto: Microsoft Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Holdarbejde er vejen frem - hvis det sker i Microsofts Office-pakke med den nye Microsoft Teams-funktion.

Det mener den amerikanske softwaregigant, verdens største, som onsdag afslørede sin nyeste satsning, Microsoft Teams, en tilføjelse til kontorpakken Office og internettelefoniprogrammet Skype, som giver mulighed for, at man i private chatrum kan drøfte alt fra arbejdsprojekter til frokoster.

Microsoft Teams bliver en konkurrent til Facebooks nylancerede Workplace, som også er målrettet arbejdspladserne, og til den digitale samarbejdschatplatform Slack - en slags moderne udgave af Messenger til virksomheder.

Omlagt Office sikrer milliardindtægt

Office-pakken sikrer hvert år Microsoft en indtægt på 23 milliarder dollars og er dermed - sammen med styresystemet Windows - afgørende indtægtskilder for softwaregiganten. Office blev med succes lagt om fra at være et rent købeprogram til nu at være noget, som man betaler årligt for at have adgang til, ligesom Office-programmerne - der indbefatter tekstbehandlingsprogrammet Word, regnearket Excel og præsentationsprogrammet PowerPoint - er kommet i netudgaver som led i den nye topchef siden 2014, Satya Nadellas tanker om at omstille Microsoft fra tung gigant til mere adræt spiller med vægt på de nye nettjenester, som stadig flere forventer at kunne bruge.

85 millioner bruger i dag Office 365, understregede Satya Nadella ved præsentationen af Microsoft Teams. Microsoft Teams bliver en gratis, ny del af den såkaldt professionelle udgave af Office 365, altså i erhvervsabonnementer.

Et almindeligt Office 365-abonnement til hjemmebrug koster 80 kroner om måneden eller 800 kroner om året.

Alt er krypteret

Microsoft Teams skal ifølge Microsoft være en slags »samlingspunkt« for Office-brugerne. Her kan man samtale i tråde, så man lettere kan følge kronologien i en sag, og vigtige elementer kan låses fast. Skype er integreret, så man kan tilføje lyd og video.

Alle data i Microsoft Teams og i Office 365 er krypteret og lever bl.a. op til EUs krav om databeskyttelse, lover softwaregiganten.

Slack var opmærksom på, hvad Microsoft kom med, og har indrykket store annoncer i amerikansk presse. Slack er en iværksættervirksomhed fra 2013 med lige nu 1,25 millioner betalende brugere. Selskabet, der omsætter for 100 millioner dollars, havde ifølge nyhedsbureauet Bloomberg i april i år en markedsværdi på 3,8 milliarder dollars, da det rejste 200 millioner dollars til videreudvikling.

Microsoft er sideløbende gået ind i egentlig hardwareproduktion med sine succesrige Surface-PCer, der i sidste uge blev udvidet med en stationær Surface Studio-PC, som direkte konkurrerer med Apples tilsvarende skrivebordsmodeller.