Microsoft trækker i land på Windows 7

Begrænsningen i den billige udgave til kun at køre tre programmer samtidig, medmindre man betaler ved kasse 1, skrinlægges.

Den nye Windows 7 kommer i handelen til oktober, og efter kraftig kritik dropper Microsoft begrænsningerne i den skrabede udgave. Fold sammen
Læs mere
IT-giganten Microsoft trækker i land og vil alligevel ikke begrænse antallet af programmer, som kan køre samtidig i den kommende udgave af Windows 7-styresystemet.

Microsoft planlagde ellers, at den skrællede udgave af Windows 7, som kommer i handelen 22. oktober, skulle begrænses, så man højst kunne have tre programmer i gang samtidig. Ville man have mere, skulle der betales ved kasse 1.

Hårdt ramt af nedgang og kritik

Microsoft, der er verdens største producent af software, satser stort på, at Windows 7 skal skaffe de indtægter, som den udskældte Windows Vista parret med en finanskrise og fremkomsten af de prisbillige og ultrabærbare mini-PCer ikke har givet. Microsoft måtte således tidligere i år gå i gang med en fyringsrunde, hvor 5.000 stillinger skulle skæres bort. En af årsagerne er, at mini-PCerne ikke kan trække Windows Vista, hvorfor Microsoft har måttet støve den ellers skrottede Windows XP af igen for at fastholde sine markedsandele i kampen mod især det gratis Linux-styresystem.

Windows 7 vil komme i en såkaldt Starter-udgave, som var tiltænkt de begrænsninger, som Microsoft nu trækker tilbage efter massiv kritik.

»Vi tror, at disse ændringer vil gøre Windows 7 Starter til en endnu mere attraktiv mulighed for kunder, der ønsker en lille, bærbar PC til de helt basale opgaver som at gå på nettet, checke e-post og personlig produktivitet,« skrev en Microsoft-topchef på firmaets offentlige blog.

Stadig begrænsninger i brug

Windows 7 Starter vil dog fortsat være begrænset i forhold til de fulde versioner af programmet. Blandt andet kan man ikke koble flere skærme på, og man kan ikke anvende Windows Media Center til at se optagede TV-programmer.