Microsoft-topchef lover godt nyt

Windows Phone får i løbet af 2011 den nye Internet Explorer 9 samt Twitter-adgang og bliver i stand til at køre flere programmer samtidig.

Microsoft-topchefen Steve Ballmer til messen i Barcelona. Fold sammen
Læs mere
Foto: JOSEP LAGO
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

BARCELONA: Det kommer alt sammen - det kommer. Sådan lød Microsoft-topchef Steve Ballmers budskab, da han mandag eftermiddag holdt en af hovedtalerne på årets udgave af verdens største mobilmesse, Mobile World Congress, i Barcelona i det nordøstlige Spanien.

Her giver fredagens aftale med den finske mobilgigant Nokia endnu genlyd - og ikke ubestridt positivt. Så Steve Ballmer gjorde, hvad han kunne for at slå fast, at Microsofts nye mobilstyresystem, Windows Phone, vil udvikle sig - hurtigt.

I løbet af i år kommer der direkte adgang til Twitter, en SMS-lignende nettjeneste, hvor man kan sende små beskeder på højst 140 anslag til Internet, så alle kan kikke med. Twitter vil blive bygget ind i Windows Phone, så man kan se, hvad personer i ens kontaktbog har skrevet for nylig, ganske som man kan med Facebook.

Windows Phone bliver ligeledes udstyret med Microsofts nye udgave af internetprogrammet Internet Explorer, nemlig Internet Explorer 9, i løbet af 2011. Den er stadig til afprøvning i PC-verdenen men gør det muligt f.eks. at afspille videofilm uden brug af særlige tillægsprogrammer som Adobes Flash. Hidtil har dette voldt kvaler på en mobiltelefon.

Endelig får Windows Phone mulighed for at køre flere programmer samtidig, så man f.eks. kan høre radio, mens man skifter og besvarer beskeder, uden at musikken dermed afbrydes.

Windows Phone 7 kom på markedet i efteråret men er ikke blevet en salgssucces for trængte Microsoft. Til dato er der kun solgt to millioner telefoner med Windows Phone på, og en lang række af de væsentligste - og mest attraktive - funktioner virker stadig ikke på dansk og i Danmark.

Nokias nye topchef, som kommer fra Microsoft, afslørede i fredags, at Nokia nu skrotter sit eget styresystem, Symbian, og lægger alle æg i Microsofts kurv, således at alle fremtidige Nokia-telefoner i den dyrere ende kører med Windows Phone som software.

Aftalen er et stort plus for Microsoft, for Windows Phone var IT-gigantens sidste chance for at få fodfæste på mobilmarkedet, som bliver vigtigere og vigtigere i takt med, at PC-markedet tilsvarende mister vægt.