Microsoft stopper med at kvæle piratkopier af Vista

Microsoft gennemfører takniske justeringer i kampen mod piratkopier af Window Vista.

Den amerikanske producent af software, Microsoft, udsætter jævnligt brugernes udgave af Vista for licenskontrol. Opdager Microsoft, at licensen er ugyldig udsættes pc-en for en tilstand kendt som "Reduced Functionality Mode", hvor mange funktioner kvæles. I praksis gøres PC-en ubrugelig.

Ifølge norske Digi.no mener brugere, som har oplevet dette i praksis, at licenskontrollen har fejlbedømt deres situation, og at selskabet uretmæssigt har frataget dem tilgangen til deres computer.

Det har fået Microsoft til at skifte strategi, oplyser Digi.no. Fra og med Service Pack 1 for Vista, en opdatering som bliver frigivet omkring nytår, aflives «Reduced Functionality Mode».

I stedet vil brugerne af en piratkopi modtage advarsler fra Microsoft om, at softwareproducenten betragter pc-ejerens brug af Vista for ulovlig. Advarslerne vil indeholde links til ordningerne, hvor Microsoft tilbyder en mulighed for at betale for licensen af den Vista-variant, der er installeret på pc-en.

Derudover vil Microsoft lukke en sårbarhed, der har gjort det muligt at snyde licenskontrollen, så den tror at piratkopien er gyldig.

Microsoft oplyser iøvrigt, at kopieringsraten af Vista per dag er under det halve af piratkopieringsraten for Windows XP.

- trichs