Microsoft-stifter mister milliarder

Den hovedrige Microsoft-bagmand, Paul Allen, står til at miste 38 milliarder kroner på et falleret TV-eventyr.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den tidligere tredjerigeste mand i verden, Microsoft med-stifteren Paul Allen, kan nu se sin formue reduceret betrageligt. Allen, der siden stiftelsen af Microsoft har haft meget svingende held som investor, har tabt 7 mia. dollars - eller godt 38 milliarder kroner, på sin investering i USA fjerdestørste kabel-TV-udbyder, Charter Communications Inc.

Selskabets aktie lå på toppen omkring 27,75 dollars - men værdien er nu nærmest ikke-eksisterende med en aktiekurs, der ligger og roder omkring otte cent. Allen ejer 51 procent af selskabet, der ifølge amerikanske aktieanalytikere balancerer på randen af en konkurs. Det skriver Reuteres.

Den truende konkurs sker til trods for, at selskabet har 5,5 millioner kunder. Allen har ikke selv kommenteret forlydenderne om den mulige konkurs, men selskabet kæmper lige nu for at få fornyet lån for 21 milliarder dollars. Af disse skal 1,9 milliarder betales i år, men på grund af den finansielle krise, er Charter kommet i voldsomme problemer med at få lånene fornyet.

Da Allens formue var størst, sad han på 30 milliarder dollars - svarende til 165 milliarder kroner med dagens dollarkurs. I dag er formuen skrumpet til 16 mia. dollars - delvist på grund af dårlige investeringer. En af dem var Charter, der faldt bagefter i udviklingen af Tripple Play-tjenester, hvor kunderne ikke blot får kabel-TV leveret, men også telefoni og internet.

Den store gæld har tvunget Charter i ud en besynderlig selskabskonstruktion, hvor gælden ligger i en række underselskaber, så hovedsselskabet - på papiret - er likvidt. I praksis har Charter dog bevæget sig på kanten af insolvens længe.

Allen stiftede Microsoft sammen med Bill Gates, der også har en skrumpende formue. Det skyldes dog, at Gates poster milliarder i en fond, der støtter velgørende formål til glæde for verdens fattige.