Microsoft skruer ned for optimismen

Verdens største softwarefirma har tjent flere penge men ser ikke så lyst på fremtiden.

Microsoft sænker forventningerne til fremtiden. Foto: AFP/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Verdens største softwareproducent, amerikanske Microsoft, tror ikke længere på en helt så lys fremtid.

Microsoft fremlagde torsdag aften et kvartalsregnskab for juli-september, der er bedre end forventet, men samtidig skrues forventningerne til fremtiden ned, og der skal skæres i omkostningerne.

Efterspørgselen på Microsoft-produkter er fladet noget ud i takt med finanskrisen, men Microsoft tror på, at ny serversoftware og databasesoftware vil øge indtægterne.

Nettooverskuddet for kvartalet, der er det første i Microsofts forskudte regnskabsår, blev på 4,37 milliarder dollars mod 4,29 milliarder dollars for et år siden.

Forventningerne for hele året, som afsluttes i juni 2009, er at nå en omsætning på mellem 64,9 og 66,4 milliarder dollars. Tidligere lød de på at nå 67,3-68,1 milliarder dollars.

Microsoft skal skære 500 millioner dollars af sine omkostninger. Det betyder færre rejser, ligesom marketingsomkostningerne reduceres.

Færre penge for Windows

Indtægterne fra salget af computerstyresystemet Windows steg med to procent, mens driftsresultatet faldt med fire procent. Det skyldes salget af de populære mini-PCer. Godt nok ligger der Windows på en del af dem, men Microsoft får ikke nær så mange penge for den enkelte licens som normalt.

Også salget af kontorpakken Office stiger, nemlig med 20 procent. Overskuddet for Office-salget voksede med 23 procent.

Det anslåes, at der er Windows på lidt under 90 procent af alle PCer i verden, mens Office-kontorpakken ligger på lidt færre.

Derimod øgede Microsofts onlineafdeling sit tab fra 270 millioner dollars sidste år til nu 480 millioner dollars.