Microsoft siger farvel til Nokia

Nokia-navnet begynder nu at blive udfaset, efter at Microsoft købte Nokias mobilproduktion, men på selve telefonerne sker der foreløbig ingen ændringer.

Altid samme oplevelse er det måske, men navnet bliver på et tidspunkt nyt, når Microsoft udrangerer Nokia-navnet på sine Lumia-telefoner. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Sig farvel til Nokia Lumia - nu bliver det snart Microsoft Lumia.

Den amerikanske softwaregigant Microsoft begynder nu at køre Nokia-navnet ud på et sidespor kun et halvt år, efter at Microsoft officielt overtog Nokias mobilforretning.

Ifølge netnyhedstjenesten The Verge vil Frankrig blive det første land, hvor Microsoft Lumia fremover vil blive brugt som kontonavn på Facebook, Twitter og andre sociale medier. I forvejen er Microsoft i gang med langsomt at skifte fra Nokias gamle netsted, nokia.com, til Microsofts eget mobilnetsted.

Med overtagelsen skiftede Nokias mobilorganisation navn til Microsoft Mobile.

Nokia fortsætter for sig selv

Microsofts aftale med Nokia betyder, at Microsoft i en periode gerne må fortsætte med at bruge Nokias navn, selv om Nokia i dag ikke har noget med mobilproduktionen at gøre. Det finske selskab, som engang var verdens største mobilproducent, producerer i dag mobilnet og netværksudstyr, står for landkorttjenesten Here (tidligere Nokia Maps) og ejer størstedelen af de mange patenter, som Nokia-koncernen gennem flere årtier har fået udstedt.

Det ventes, at Microsoft vil lægge ekstra vægt på Microsoft Lumia op til julehandelen, der traditionelt sikrer elektronikproducenter op mod 30 procent af årets omsætning.

Hvornår navnet på selve telefonerne bliver ændret, forbliver uklart. I dag er Nokias navnelogo på forsiden af Lumia-telefonerne.