Microsoft sagsøgt for vildledende salgstal

Utilfredse investorer trækker Microsoft i retten for at skjule sandheden om de meget skuffende salgstal for Surface RT-tabletten.

Foto: TIMOTHY A. CLARY. Søgsmålet navngiver fem chefer i Microsoft som ansvarlige, og det hævdes, at de overlagt har undladt at informere deres investorer om, hvordan Surface RT klarede sig.
Læs mere
Fold sammen

Et amerikansk advokatfirma har mandag indleveret et søgsmål mod Microsoft til retten i den amerikanske stat Massachusetts. Det skriver Redmondmag.com ifølge Version2.

I søgsmålet anklages Microsoft for at have vildledt firmaets aktionærer ved at have fremstillet tabletcomputeren Surface RT som en større succes, end den faktisk er.

I søgsmålet hævdes det også, at Microsoft allerede ved aflæggelsen af regnskabet for første kvartal af 2013 vidste, at salget af Surface RT ikke gik som forventet. Men alligevel rapporterede selskabet om overskud over hele linjen. I regnskabet for 2. kvartal 2013 kunne man dog læse, at IT-giganten havde foretaget en nedskrivning på fem milliarder kroner for at dække »justeringer i lagerbeholdningen af Surface RT«.

»De anklagedes falske og vildledende handlinger har gjort det muligt for Microsoft at udsætte Surface RTs erkendelsesdag og det, der er ensbetydende med en indrømmelse af, at firmaets vigtige entré på tablet-markedet har været en fiasko,« hedder det i søgsmålet.

Microsofts aktier faldt med 4,04 dollars per aktie dagen efter, at nedskrivningen blev offentliggjort, hvilket medførte et fald på 191 milliarder kroner i firmaets markedsværdi.

I søgsmålet kræves der erstatning på vegne af en række aktionærer, der har købt aktier imellem 18. april og 18. juli i år. Nemlig den periode der ligger imellem offentliggørelsen af de to regnskaber.

Søgsmålet navngiver fem chefer i Microsoft som ansvarlige, og det hævdes, at de overlagt har undladt at informere deres investorer om, hvordan Surface RT klarede sig.

Deltag i debatten på Version2.