Microsoft sagsøger Motorola for Android

IT-giganten mener, at mobilproducenten har krænket en række patenter i sine Android-telefoner.

Den amerikanske mobilproducent Motorola har også kastet sig over at producere mobiltelefoner med Android som styresystem - her ses vicepræsident John Stratton med Droid X. Nu anlægger Microsoft sag mod Motorola. Foto: Eric Thayer, Reuters/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Kun lidt over en uge, før Microsoft forsøger at vinde tabte markedsandele tilbage på mobilmarkedet, lægger IT-giganten sag an mod verdens femtestørste mobilproducent, Motorola, for at have krænket ni Microsoft-patenter.

Microsoft beskylder Motorola for at have krænket den ophavsret, som Microsoft gennem patenter har fået på særlige dele af synkronisering af e-post, kalender og kontakter, mødeplanlægning samt at få besked, når signalstyrke og batterikraft ændrer sig.

Microsoft forsøger at vinde terræn tilbage

Motorola skal have brugt teknikkerne i de mobiltelefoner, som kører Android som styresystem, altså software, udfærdiget af Google.

Microsoft lancerer snart Windows Phone, en helt ny version af det kritiserede Windows Mobile-styresystem, som har gjort Microsoft nærmest usynlig i mobillandskabet. Det er kritisk for Microsoft, for netop mobiltelefoner er et marked i stor vækst, og IT-giganten havde håbet at kunne overføre sine solide markedsandele fra PC-verdenen til mobilverdenen.

Det er ikke sket. Tværimod har Apple og Google fået solide forspring, og mange af de store mobilproducenter har lagt Windows på hylden til fordel for det gratis Android, som bygger på Linux.

Mange retssager i gang

En talsmand for Motorola oplyser, at man endnu afventer stævningen, men at Motorola agter at forsvare sig selv med fuld styrke.

Sagen er den seneste af en længere række af retssager, hvor IT- og mobilgiganter har sagsøgt hinanden. Nokia har sagsøgt Apple - og omvendt. Apple har sagsøgt HTC, og Oracle har sagsøgt Google.