Microsoft overtager 400 Yahoo-medarbejdere

Som en del af partnerskabsaftalen med Yahoo inden for internet-søgning overtager Microsoft 400 Yahoo-medarbejdere. Microsoft skal også betale Yahoo 150 millioner dollar i starthjælp.

Foto: Rick Wilking
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Flere detaljer om samarbejdet mellem Microsoft og Yahoo er sluppet ud i en børsmeddelelse fra Yahoo. De to selskaber har indgået et partnerskab på søgeområdet, der skal udfordre det altdominerende Google. De to kommer sammen op på 28,5 pct. af søgemarkedet i USA, mens Googles markedsandel er omtrent dobbelt så stor.

Alliancen kører foreløbig i ti år og betyder at Microsoft skal overtage 400 Yahoo-medarbejdere, fortæller Yahoo i sin meddelelse til børsen. Desuden skal Microsoft betale 150 millioner dollar til Yahoo i de første tre år som starthjælp.

En anden interessant detalje som nu er kommet for dagens lys er, at aftalen indeholder en fortrydelsesklausul. Hvis begge parter er enige, kan aftalen ophæves frem til juli 2010, og Yahoo har retten til at forlænge denne frist med seks måneder hvis konkurrence-myndighederne fortsat ikke har godkendt aftalen til denne tid.

For aftalen er betinget af, at myndighederne kan acceptere den tætte alliance mellem de to giganter. Microsofts Bing bliver den eneste søgemaskine på alle Yahoo-sider, og Yahoo får til gengæld 88 pct. af alle annonceindtægter i de første fem år. Herefter skal fordelingen genforhandles.