Microsoft opgiver at introducere mindre Surface-tablet

På trods af et års udvikling med processorproducenten Qualcomm Inc, opgiver Microsoft nu partnerskab, der ellers skulle have sendt en mini-udgave af Surface-tablet’en på markedet.

Den nye Microsoft Surface Pro 3 som blev offentliggjort d. 19 maj. Fold sammen
Læs mere
Foto: STAN HONDA
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Mens Microsoft stadig kæmper med at få foden ind på tablet-markedet, bekendtgør selskabet nu, at det har droppet at introducere en mindre version af sin Surface baseret på Qualcomm Inc.-processorer, skriver Bloomberg.

Det skriver Version2.dk

Microsofts administrende direktør, Satya Nadella, og den tidligere Nokia-topchef og nuværende direktør for mobilproduktion Stephen Elop har ifølge finansmediet besluttet, at den en nyudviklet udgave af devicet ikke ville adskille sig væsentligt fra konkurrenternes produkter, hvorfor det heller ikke ville blive et hit, forlyder det fra kilder tæt på beslutningsprocessen.

Bloomberg skriver, at to af deres kilder eller hævede, at offentliggørelsen af det nye device var klar til at blive afsløret allerede i går, onsdag.

Microsoft og Qualcomm har arbejdet sammen i et år om Surface-produktet, men det bliver altså formentlig ikke til noget.

I stedet for dette samarbejde, afslørede Microsoft så deres Surface Pro 3, der er en mere opgraderet version af deres Windows-baserede tablet, hvilket bruger chips fra Intel og har en 12-tommers skærm.

Microsofts Surface-udgave havde i første kvartal af 2014 kun en markedsandel på 1,4 procent.