Microsoft Office-revolution: Skifter til løbende opgraderinger

Efter 24 år med nye udgaver hvert tredje år skifter Microsoft nu strategi for kontorpakken Office. Fremover skal der komme løbende forbedringer.

Foto: PAUL J. RICHARDS
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Skal jeg opgradere til en ny version af Office, eller er version 2003 stadig god nok til mine behov?

Sådan har it-chefer og forbrugere spurgt sig selv i mange år, når Microsoft med stort set faste tre-års mellemrum har sendt en ny udgave af kontorpakken på markedet.

Men det ser ud til at være slut nu. Fremover vil Microsoft gå i fodsporene af Google Docs og andre cloud-tjenester, hvor opdateringerne kommer automatisk, med korte mellemrum. Planen for Microsoft Office bliver opdateringer hver tredje uge fremover. Det skriver Businessweek ifølge Version2.

Office har i mange år været Microsofts helt store pengemaskine, og halvdelen af Microsofts omsætning på 135 milliarder kroner i 2012 kom netop fra den division, som har Office som det primære produkt. Men en softwarepakke, som kommer ud hver tredje år, er efterhånden en ren dinosaur i en meget omskiftelig it-verden i dag. Tre år er en menneskealder i it-sammenhæng, lyder det fra en IDC-analytiker.

Til sammenligning har Google Drive siden lanceringen i april 2012 fået over 100 opdateringer og ændringer.

Hvad forretningsmodellen for Microsoft Office bliver fremover, har Microsoft ikke fortalt i detaljer endnu. Men firmaet satser i øjeblikket hårdt på at få kunder til Office 365, der købes på abonnementsbasis.Deltag i debatten på Version2.