Microsoft lukker Messenger - nu skal alle bruge Skype

Live Messenger vil være fortid den 15. marts. I stedet bliver alle brugerne flyttet over til Skype, som Microsoft købte i 2011.

Foto: KAREN BLEIER

Nok kom IRC-protokollen og ICQ først - men det var med Microsofts MSN Messenger, at chat over internettet fik sit folkelige gennembrud. Det skriver Version2.dk

Nu bliver 13 års internethistorie lukket ned, for Microsoft vil fremover samle alle brugerne på tjenesten Skype, der efter opkøbet i 2011 er blevet integreret i Windows 8 og Windows Phone.Det skriver The Next Web.

Den 15. marts vil Windows Live Messenger, som chat-tjenesten hedder i dag, blive lukket og slukket, bortset fra i Kina. Her er Skype nemlig ikke drevet af Microsoft, men af et lokalt teleselskab TOM. I mellemtiden skal de resterende Messenger-brugere have downloadet Skype, hvor deres Messenger-kontakter så vil dukke op.

Lukningen af Messenger blev meldt ud i november, og med den endelige deadline lurende lige om hjørnet har Microsoft forleden sendt en e-mail ud til samtlige brugere af Messenger, over 100 millioner styk. I e-mailen

Microsoft købte det oprindeligt dansk-svensk-ejede Skype i 2011 for 44 milliarder kroner, og dengang var der 180 millioner aktive brugere om måneden på Skype. Siden er antallet steget til 280 millioner brugere, i takt med at Microsoft har integreret Skype på flere platforme. For eksempel er også alle Hotmail-brugerne nu bundet sammen med Skype på Outlook.com.

Ved at samle alt på Skype, undgår Microsoft at skulle vedligeholde to forskellige platforme og løbende udvikle nye mobilapplikationer til begge to. Skype findes i dag til mange mobile platforme - bortset fra Windows Phone 8, hvor softwaren endnu er på vej. Microsofts opkøb af Skype har i øvrigt været med til at gøre livet svært for Windows Phone-platformen, ifølge den finske teleanalytiker Tomi Ahonen. De store teleselskaber har nemlig altid set Skype som en trussel, og siden opkøbet er Skype blevet tæt integreret med Windows og Windows Phone.

Deltag i debatten på Version2.dk