Microsoft løfter sløret for ny organisation

Midt i en tid med faldende efterspørgsel får Microsoft sin første gennemgribende makeover i fem år. Microsoft skal være én samlet organisation, siger topchefen.

Foto: JUSTIN SULLIVAN. Topchefen for Microsoft Steve Ballmer fortalte på et pressemøde torsdag, at Microsoft skal reorganiseres og samles til ét holistisk firma.
Læs mere
Fold sammen

Kigger man ind i Microsofts organisation, ser man ikke et samlet hele, men en række små divisioner. Disse divisioner arbejder dårligt sammen, sjove hoveder på internettet er endda gået så langt, som til at lave tegninger af krig mellem de forskellige dele af Microsoft. Men den krig skal være slut nu.

For første gang i fem år undergår IT-giganten en omfattende omstrukturering midt i en tid, hvor efterspørgslen på PCer falder, mens markedet for tablets og mobile enheder stiger. Microsofts otte enheder skal samles til fire, for at få en stærkere strategi og større sammenhæng produkterne i mellem.

»Vi bliver nødt til at gå fra at være flere Microsofts til at være ét Microsoft,« siger topchefen Steve Ballmer til The New York Times.

Microsoft skal organiseres om treenighed af moderne teknologi - software, hardware og service - og èt Microsoft-strategien samler så forskellige områder som Windows, Windows Phone, Xbox, Surface, Office 365 og flere andre, skriver BBC News.

Målet er at få de mange tusind medarbejdere til at samarbejde tættere for at undgå at flere divisioner laver dobbeltarbejde, og dermed få produkterne til at fungere mere harmonisk sammen for kunderne. For der har nærmest været rivalisering mellem divisionerne, hvilket har ledt til spildt arbejde og forlængede deadlines.

»Selvom vi vil levere flere forskellige værktøjer og service for at gennemføre vores strategi rentabelt, vil kernestrategien hjælpe os til at have et samlet mål i alt, hvad vi laver. Vi vil se vores produktlinje holistisk, ikke som en samling af øer,« siger Steve Ballmer til BBC News.

Før havde hver division også sin egen finansiering og marketingsorganisationer, også disse funktioner bliver centraliseret. Om det styrkede teamwork vil give den gnist, som de sidste produktlanceringer har manglet, er endnu ikke til at sige, skriver The New York Times, men de nye tiltag er ikke undseelige.

»Dette er uden tvivl, i min optik, noget af det største vi nogensinde har gjort,« siger HR ansvarlig Lisa Brummel til The New York Times.