Microsoft lancerer buttet kugletelefon

Den amerikanske IT-gigant lancerede i går to meget usædvanligt udseende telefoner, der skal vinde terræn fra iPhone og Google-telefonerne. Satsningen er knald eller fald for Microsoft

Kin-telefonen fra Microsoft er målrettet de unge brugere - og er ekstremt fokuseret på sociale netværk. Faktisk så meget, at telefonen slet ikke kan sammenlignes med en iPhone. Den kommer i to modeller - en aflang iPhone-formet sag og en buttet kugle (th.) Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De er ikke rigtige smartphones, men samtidig er de en del smartere end almindelige telefoner. Ja, faktisk er den bedste beskrivelse af de to nye Microsoft-telefoner nok snarere Social-phones. Sådan ser de to nye Kin-telefoner, som Microsoft lancerede i går, i hvert fald ud ved første øjekast.

Se billeder af den buttede kugle her

Telefonerne har været ventet i lidt over en uges tid, efter at det kom frem, at Microsoft på en pressekonference havde tænkt sig at lancere to nye telefoner, der højest overraskende sælges under IT-gigantens eget brand. Microsoft har nemlig i årevis produceret software til mobiltelefoner, men har ikke tidligere slået sig op som egentlig telefon-producent. De senere år har Microsoft dog tabt gevaldigt terræn - og mens Apples iPhone, Google Android og RIMs Blackberry-telefoner har tordnet derudaf, har Microsofts mobil-system, Windows Mobile mere og mere lignet klassens tykke og meget klodsede dreng.

Ny software


Tidligere på året lancerede Microsoft derfor under pomp og pragt selskabets nye mobilsatsning, Windows Phone 7, der med en kraftigt opdateret brugergrænseflade skal tage kampen op mod de sexede Android-baserede telefoner, og Apples iPhone. Windows Phone 7 kommer på markedet senere på året, og de to telefoner, som Microsoft lancerede i går, skal ses som en del af selskabets forsøg på at komme tilbage.

Kin-telefonerne er begge målrettede mod de helt unge brugere, der konstant har brug for at være online. Telefonerne er derfor ikke udstyret med App-stores som Apples iPhone, men derimod snarere bundet op omkring alskens sociale netværkstjenester. Faktisk er de sociale netværk så integreret i Kin-telefonerne, at mobilen faktisk er bygget op omkring dem. Dermed adskiller Kin sig væsentlig fra iPhonen og Android-telefonerne, hvor sociale netværk som Facebook kører via små programmer. Samtidig er Kin-telefonerne designet til at være meget unge i deres udtryk - og særligt den ene af de to modeller, ligner mere en buttet kugle en en telefon.

Indbygget musik-butik


Telefonerne kommer med Microsofts Zune-service indbygget - en service, der kan sammenlignes med Apples iTunes, hvor man kan hente musik og andet indhold til telefonerne. Rent hardware-mæssigt er de produceret af Sharp.

Tanken er, at de to telefoner skal kunne købes uden for USA - men hvornår vi ser dem i Danmark, er uvist.

Telefonen har sågar sin egen hjemmeside