Microsoft klar til test af Windows 7

På fredag slippes prøveudgaven af det nye computerstyresystem løs, fortalte topchef Steve Ballmer i sin åbningstale på verdens største forbrugerelektronikmesse. Han skruede samtidig ned for optimismen.

På fredag kan forbrugerne begynde at teste det nye Windows 7, sagde Microsofts topchef, Steve Ballmer, i sin åbningstale på hotel The Venetian i Las Vegas. Fold sammen
Læs mere
Foto: Rick Wilking, Reuters/Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Microsoft er klar til at lade forbrugerne teste næste udgave af sit computerstyresystem, Windows 7, fra på fredag.

Det sagde IT-gigantens topchef Steve Ballmer, da han i nat indtog rampelyset efter sin tidligere chef, Bill Gates, og holdt hovedtalen på dette års udgave af verdens største forbrugerelektronikmesse, Computer Electronics Show, i Las Vegas i det sydvestlige hjørne af USA.

Microsoft er verdens største softwareproducent, og Windows i forskellige udgaver anslås at ligge på lige under 90 procent af al verdens computere. Windows 7, som er en videreudvikling af det omstridte Windows Vista, er programsat til begyndelsen af 2010.

Hårdere tider forude
"Det føles, som om vi går ind i en periode med nedjusterede forventninger. En tid, hvor vi nok skal fristes til at tøjle vor optimisme og nedjustere vore ambitioner. Men uanset hvad der sker med økonomien, og hvor lang tid denne recession varer, tror jeg, at vore digitale liv fortsat vil blive rigere," sagde Steve Ballmer og understregede, at Microsoft fortsat vil investere i research og udvikling.

Windows 7 vil kunne hentes som såkaldt betaversion - prøveudgave - fra på fredag. Formålet er at finde fejl, så de kan blive rettet, inden den endelige udgave sendes på gaden. Windows 7 vil blive bedre til at kunne genkende udstyr, som kobles til, og brugerne vil slippe for de mange advarsler, som plager dem i Windows Vista. Samtidig vil det starte langt hurtigere og vil være bedre til ikke at dræne batteriet på bærbare computere så hurtigt.

"Jeg tror, at Windows vil forblive i centrum af folks teknologiske solsystem," sagde Steve Ballmer.

Øget kamp mod Google
Han håber, at nye aftaler med bl.a. PC-producenten Dell om at forinstallere Microsofts søgemaskine Live Search som særlig bjælke, vil gøre det muligt at tage markedsandele fra søgegiganten Google.

Endelig har Microsoft nu skabt forbindelse mellem det sociale netværk Facebook og Microsofts eget Windows Live-netværk, som bl.a. tæller straksbeskedprogrammet Messenger. Dermed vil oplysninger om opdateringer af folks status eller om nye billeder straks gå videre til dem, man har kontakt med.