Microsoft klar med ny Internet Explorer

Torsdag eftermiddag frigives den endelige udgave af Internet Explorer 8.

Nyeste udgave af Internet Explorer kan hentes fra torsdag eftermiddag. Microsofts markedsandele presses konstant. Foto: Colourbox Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Microsoft sender torsdag den nyeste udgave af Internet Explorer på nettet.

Internet Explorer 8 bliver en del af den kommende Windows 7, som skal afløse Windows Vista som styresystem, men vil kunne hentes gratis og bruges også i Windows XP samt Windows Vista. Den er klar på 25 sprog, heriblandt på dansk, fra klokken 15 dansk tid torsdag.

Flere nyheder

Blandt nyhederne i Internet Explorer 8 er, at man ved at højreklikke på adresser og andre netfunktioner kan komme direkte til et kort. Man kan også i adresselinien skrive nøgleord for at få sider frem, som man tidligere har besøgt. Samtidig får brugeren større kontrol over, om man vil gemme eller slette historikken over sider, som man tidligere har besøgt, via »cookies« - små stumper af tekst, som netop kan bruges til at spore historikken. Endelig er der indført såkaldte »acceleratorer«, så man kan vælge mellem en række funktioner - heriblandt søgemaskiner, oversættelser eller som nævnt visning af landkort -, når man markerer et stykke tekst.

Som ved alle nye udgaver er sikkerheden forbedret. Nu får brugerne en advarsel, hvis de forsøger at hente noget fra et netsted, som ser ud til at være kilde til ondsindet software (kaldet »malware«).

Mange funktioner er identiske med, hvad konkurrerende Internet-programmer allerede kan.

I EUs søgelys

Internet Explorer bruges i forskellige udgaver til at vise omkring 70 procent af alle sider på nettet. Konkurrerende produkter er Mozillas Firefox, Googles Chrome, norske Opera og Apples Safari.

EU-Kommissionen er efter en klage fra Opera i gang med at undersøge, om Microsoft misbruger sin dominerende stilling på netområdet. Kommissionen har meldt ud, at Microsoft står til en bøde, men har givet IT-giganten forlænget frist til at svare på anklagepunkterne.