Microsoft klager over skriftstørrelse i apps-krig

Microsoft forsøger at købe tid i retsdyst ved at klage over størrelsen på bogstaverne i Apples svarskrift.

Foto: TOBIAS SCHWARZ
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er ingen hemmelighed, at Apples adm. direktør Steve Jobs er stor typografi-entusiast. Han har tidligere taget kurser i kaligrafi og har været meget aktiv i udvælgelsen af, hvilke skrifttyper der skulle være standard i Apples computere.

Men nu viser det sig, at også Microsoft har interesse for skrifttyper. Faktisk så meget, at bogstavstørrelsen i Apples dokumenter nu er blevet en strid i et retsopgør mellem de to rivaler.

Se også debatten

Sagen handler om, hvorvidt Apple kan registrere varemærket "App Store". Microsoft mener, at det navn er for bredt og dermed ikke kan være et varemærke. Sagen begyndte, da Microsoft sendte en klage til det amerikanske U.S. Patent and Trademark Office i januar.

Se web-TV: IBM slår alle rekorder

Nu har Apple sendt sit svar på anklagen, men det forsøger Microsoft nu at få retten til at afvise, da de ikke mener, at Apples dokument overholder reglerne om en minimumsskriftstørrelse på punkt 11.

Microsoft mener, at Apple forsøger at snyde sig til mere plads for derved at kunne levere bedre argumentation. Omvendt ses Microsofts klage som et desperat forsøg på at forsinke processen og købe sig mere tid.