Microsoft kan fjerne programmer fra din mobiltelefon

Windows-mobiler har en 'Remote Kill Switch', der gør Microsoft i stand til at fjerne programmer, som mobilens ejer har købt via Marketplace.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Microsoft har netop bekræftet at selskabet har mulighed for at afinstallere og fjerne tredjepartsprogrammer købt via Marketplace på din Windows-mobiltelefon.

For lidt over et år siden blev det opdaget, at Apple har indlagt en såkaldt blacklisting-funktion i iPhone-telefonens styresystem, der gør det muligt for producenten at fjerne programmer fra brugernes mobiltelefon. Funktionen blev i daglig tale omtalt som 'Remote Kill Switch', da det var præcis, hvad den gjorde.

Microsofts sikkerhedstjeneste

Nu er det Microsofts tur til at komme med en lignende funktion, der gør det muligt at afinstallere og fjerne tredjepartsprogrammer, der er købt eller hentet via Marketplace og derefter installeret på en Windows Mobile 6.5-mobil.

I en udtalelse til nyhedstjenesten Ars Technica fortæller Microsoft, at funktionen udelukkende skal bruges i de tilfælde, hvor et program har skadelig eller uforudset indflydelse på telefonen og brugen af denne. Derudover oplyser Microsoft, at man vil tilbagebetale brugeren, hvis de fjerner et program, der har kostet noget.

Kilde: ars technica