Microsoft i flæsket på iPad

Den amerikanske software-gigant annoncerede tidligt mandag en hel stribe nye tablet-computere og skruede op for krigsretorikken mod Apple.

Microsoft-topchefen Steve Ballmer erkender nu, at Microsoft havde tabt terræn imod både iPhones og Android fordi, Microsoft snorksov, da Apple for år tilbage pludselig lancerede en helt ny type telefon. Fold sammen
Læs mere
Foto: ROBYN BECK
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

WASHINGTON: Hvis man skal tro Microsoft-chef, Steve Ballmer, får Apple ikke lov at løbe med det globale marked for tavle-computere uden kamp. Ballmer lancerede nemlig tidligt mandag, at der er en hel stribe Windows 7-baserede konkurrenter til Apples iPad på vej ud på markedet de kommende ganske få måneder i halen på den forventede lancering af de første Windows Phone 7-baserede telefoner, der forventes lanceret i løbet af sommeren.

Læs også: Microsoft flopper med buttet iPhone-dræber

Annonceringen faldt på dette års Microsoft Partner-konference i den amerikanske hovedstad, hvor titusindevis af mennesker fra økosystemet omkring selskabet sveder tran i den hedebølge, der har ramt Washington.

Konferencen, der i daglig tale hedder WPC, er samtidig det tidspunkt på året, hvor Microsoft giver IT-verdenen et fingerpeg om, hvor udviklingen er på vej hen - og den er på vej i nogenlunde samme retning, som konkurrenten Google allerede udstak for år tilbage: Mere og mere software og data vil de kommende år flytte væk fra den enkelte computer og i stedet flytte ud på nettet, også kaldet skyen - ganske som man i en meget simpel udgave har kendt i årevis fra webbaserede mail-løsninger som Hotmail og Gmail, hvor både mail og mail-program ligger på nettet.

Læs også: Microsoft udvikler batteri-teknologi

Microsoft-chefen erkendte allerede i åbningstalen, at Microsoft havde tabt terræn imod både iPhones og Android - en direkte konsekvens af, at Microsoft snorksov, da Apple for år tilbage pludselig lancerede en helt ny type telefon, i form af den første iPhone. Siden har hele mobilmarkedet rykket i samme retning, men Microsoft har fortsat ikke lanceret noget i samme liga - og nu har både Apple og snart også Google udnyttet deres momentum til også at snuppe en fed luns af det gryende marked for tavle-PC'er.

Det er dog snart en saga blot, mener Ballmer.

"Vi må erkende, at vi missede en generation - faktisk en helt produktcyklus - med Windows Mobile. Men jeg tror, vi er på vej med en ny version, der vil gøre Windows Mobile telefoner til noget, man er stolt af at tage med hjem," sagde Ballmer.

Læs også: Steve Ballmers svanesang

Microsoft er, som finske Nokia, bevendt med en fortid som nogle af de absolut mest dominerende spillere på smartphone-markedet, men begge er faldet tilbage og er derfor tvunget til at sætte alle kræfter ind for på at indhente det tabte terræn. Tidligere på året annoncerede Microsoft deres comeback på smartphone-markedet, Windows Phone 7, der dog først bliver tilgængeligt senere på året.

Steve Ballmer kom dog ikke med yderligere detaljer og selskabets satning på tavle-PC-markedet, udover at en hel håndfuld PC-producenter er på vej med modeller, der er baseret på Windows 7.

"Vi er temmelig hardcore med det", sagde Steve Ballmer.

Markedet for tavle-PCer er endnu ikke stort, men det bliver det, forudser Microsoft. Alene Apples iPad har solgt mere end tre millioner eksemplarer i de første par måneder - men markedet vil udvikle sig heftigt de kommende år, lyder forudsigelsen.