Microsoft har lagt Vista-fadæsen bag sig

Microsoft har genvundet tilliden blandt brugerne efter en tid med hård kritik af Windows Vista.

Foto: EVERETT KENNEDY BROWN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er slut med at agere skydeskive fra utilfredse brugere. Microsoft har med lanceringen af Windows 7 taget skridtet videre fra det upopulære Windows Vista, som ofte hang som en klods om benet på Microsoft. Og selvom der ifølge IT-giganten også var tilfredse brugere af Vista, så ser de lyst på fremtiden med Windows 7.

”Vi i Microsoft er nok dem, der er allermest glade for Windows 7, og vi indrømmer, at vores nye produkt er en rigtig god afløser for Windows Vista. Vi er meget ydmyge, og vi lytter gerne til kritik fra omverdenen. Vi mener, at vi er kommet godt videre fra tiden med Vista,” lyder det fra økonomidirektør i Microsoft Danmark, Lise Mortensen.

Også senioranalytiker hos IDC, Anders Elbak, mener, der er mere stil over det nye produkt, som også er blevet taget vel imod af erhvervslivet.

”Det går ganske udmærket for Microsoft. Og det er på trods af at de bliver udfordret af konkurrenterne på mange områder. De har for første gang i mange år fået kredit for at have lavet et godt produkt i Windows 7. Især oven på Windows Vista, som på mange måder var utroligt skuffende.”

Microsoft Danmark kunne i går fremvise en nettofortjeneste på 112 mio. kr. i årsregnskabet på trods af en generel afmatning på det globale IT-marked. Kerneprodukterne hedder stadig Windows og Office, og det er stadig Microsofts tunge skyts i kampen mod især Apple, der efterhånden vinder indpas hos mange brugere. Alligevel vil Microsoft ikke umiddelbart begynde at sammenligne de to forretninger.

"Vi har ikke helt sammenlignelige forretninger, og vi mener ikke selv, at vi er supertruet af dem. Apple er en hardwareforretning. Det er vi ikke. Vores helt store forretningsområde er salg af software. Men vi er selvfølgelig klar over, at vi kan komme under pres, hvis Mac vinder kampen over Windows,” siger Lise Mortensen.