Microsoft gør klar til storkøb

IT-giganten vil skaffe over 20 milliarder kroner ved at udstede obligationer. Pengene kan bruges til nye indkøb.

Microsofts topchef Steve Ballmer - her under et besøg i Indien tidligere på måneden - er ved at skaffe sig flere penge i kassen. Foto: Sajjad Hussein, AFP/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

For første gang nogen sinde har verdens største softwarefirma, amerikanske Microsoft, udstedt virksomhedsobligationer. Det tyder på, at IT-giganten forsøger at rejse penge til et kommende storkøb.

Microsoft forventer at få 3,75 milliarder dollars (20,5 milliarder kroner) i kassen på tiltaget. Det vil betyde, at topchef Steve Ballmer & Co. har omkring 29 milliarder dollars i den såkaldte »krigskasse« til fremtidige investeringer.

Rygter om køb af SAP

Et muligt opkøbsmål er den tyske softwareproducent SAP, som er førende i verden på programmer, der bruges til styring af virksomheder. SAPs ledelse meddeler dog, at selskabet ikke er til salg. Heller ikke et nyt bud på Internet-søgemaskinen Yahoo kan udelukkes. Microsofts konkrete bud blev sidste år afvist, og siden har Steve Ballmer flere gange talt for et udvidet samarbejde mellem de to, selv om han lige så mange gange har udelukket, at der kommer et nyt købstilbud fra Microsoft.

En tredje mulighed kan være, at Microsoft vil købe egne aktier op. Kursen er det seneste år faldet med en tredjedel, fordi selskabet er presset af det faldende computersalg. Microsoft henter over halvdelen af sine indtægter fra styresystemet Windows og kontorpakken Office.