Microsoft fyrer 90 i Danmark

Stor nedskæringsrunde rammer Danmark, men Microsoft holder fast på København og Danmark som udviklingscenter, fastslår topchefen.

Det tidligere Navision-hovedkontor i Vedbæk er IT-giganten Microsofts største udviklingscenter uden for USA. En verdensomspændende spareplan rammer nu også Danmark. Fold sammen
Læs mere
Foto: Claus Bjørn Larsen / Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Op mod 90 medarbejdere - eller godt hver tiende - skal fyres i Microsofts danske afdeling, og allerede i næste uge står det klart, hvem der forlader deres stillinger.

Det siger den øverste ansvarlige for Microsofts største udviklingscenter uden for USA, Klaus Holse Andersen, til Business.dk, efter at Microsoft torsdag aften meddelte, at 5.000 skal fyres på verdensplan.

Microsoft holder fast i Danmark

»Medarbejderne er blevet orienteret fredag formiddag om, at vi nedlægger mellem 75 og 90 stillinger i den danske udviklingsudganisation. Vi går nu i gang med forhandlingerne, og det ligger ikke 100 procent fast, hvor vi må skære ned,« siger Klaus Holse Andersen.

Han understreger, at Microsoft holder fast på, at Danmark skal stå stærkt i Microsoft-organisationen.

»Der er ingen tvivl om vort engagement i Danmark med København som udviklingscenter,« siger Klaus Holse Andersen.

En vis forståelse

Der bliver altså ikke tale om at nedlægge hele afdelinger?

»Det har vi ikke lagt os fast på, men vi holder fast i vor strategi på alle områder. Jeg regner med, at vi har en endelig afklaring i den kommende uge, så vi ved, hvem det er, som vi skal sige farvel til. Vi er 750 medarbejdere i alt, så, ja, det er desværre et pænt stort indhug. Som forventet er folk kede af det, selv om de også har en vis forståelse for, at alle skal tilpasse sig. Det er bestemt ikke noget, vi er glade for, men det havde været endnu mere trist, hvis det var en selvstændig begivenhed,« siger Klaus Holse Andersen.

Han hentyder dermed til, at stort set alle store virksomheder inden for IT og telekommunikation i den seneste måned har meldt dystre tal ud og talt om fyringer. Microsoft selv er blandt andet ramt af, at PC-salget falder.

Kronprinsesse Marys gamle arbejdsplads

Microsofts udviklingscenter i Vedbæk er IT-gigantens største uden for USA. Det er her, det tidligere Navision holdt til, som Microsoft i 2002 købte for omkring 11 milliarder kroner af blandt andre brødrene Preben og Erik Damgaard.

Siden er centeret og produkterne døbt om til Microsoft Business Solutions. Softwaren bruges til økonomi og forretningsstyring.

Kronprinsesse Mary arbejdede her en overgang, indtil forlovelsen med kronprins Frederik blev officiel.

Ud over udviklingscentret i Vedbæk har Microsoft også cirka 400 medarbejdere i Microsoft Danmark med hovedkontor i Hellerup.