Microsoft forventer milliardsalg af Kinect

Der skal sælges fem millioner styk af det nye spillesystem til jul.

Microsofts topchef, Steve Ballmer, demonstrerer det nye Kinect-system. Foto: Ballaesteros, EPA/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der tages hul på en ny milliardforretning, når Microsoft i dag, torsdag, begynder salget af sit nye Kinect-spillesystem, hvor fagter og bevægelser erstatter »gammeldags« håndholdte fjernbetjeninger.

I alle tilfælde håber Microsoft selv at sælge fem millioner Kinect-systemer i julemåneden. Det vil tilføre IT-giganten en omsætning på ekstra 750 millioner dollars eller 3,9 milliarder kroner.

16 spil på vej

Kinect til Microsofts spilmaskine Xbox 360 skal tage kampen op mod konkurrenterne Sonys Move til Playstation og Nintendos produkter. De tre kæmper en intens kamp om det såkaldte konsolmarked, altså spiludstyr, der kobles til fjernsynet.

Læs også: Kinect til Danmark i november

Kinect, som oprindelig blev kaldt Natal, samsælges med en Xbox 360 på fire gigabyte for 150 dollars. Det er en tynd, sort kasse med tre kamerafølere, som sættes ind på bagsiden af Xbox 360. Der følger et sæt af spil, »Kinect Adventures«, med i købet, hvor man ved at bruge sin krop kan navigere på floder, under vandet og i rummet.

16 andre spil til Kinect vil være klar til julehandelen.

Et hårdt marked

Tidligere har Microsoft lagt op til et salg på tre millioner Kinect-systemer, nu er målet hævet til fem millioner. Kinect får premiere i 30.000 amerikanske butikker og varehuse.

Spilmarkedet i USA skønnes at være 20 milliarder dollars (106 milliarder kroner) værd, men det har været hårdt ramt af den økonomiske nedtur som følge af finanskrisen.

Til dato er der solgt 45 millioner Xbox 360-maskiner.