Microsoft flopper med buttet iPhone-dræber

Først blev den lanceret som den store iPhone-dræber. Men kun to måneder efter lanceringen, dropper Microsoft nu de nye KIN-telefoner.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den skulle have været en helt ny og revolutionerende type telefon - men nu er den allerede efter to måneder blevet stort set droppet igen. Microsoft-telefonen KIN, der havde form som en buttet kugle og var skabt til brug af sociale tjenester, ser dermed ud til at blive et gevaldigt flop. De løjerligt udseende KIN-telefoner var ellers resultatet af et par års udvikling hos Microsoft, og de skulle have henvendt sig til samme segment, der i øjeblikket flår iPhones ned fra hylderne. Men ifølge nyhedstjenesten CNET har salgstallene været så skuffende, at Microsoft nu flytter hele KIN-personalet over til udvikling af det kommende Windows Phone 7 i stedet. Samtidig dropper selskabet planerne om at markedsføre telefonen i Europa.

Læs også: Microsoft: Du har ikke brug for copy-paste på mobilen

Det er angiveligt horribelt ringe salgstal, der er årsag til at telefonen bliver droppet så hurtigt. Efter to måneder har telefonen solgt i mindre end 10.000 eksemplarer i USA, hvilket er væsentligt under hvad Microsoft selv havde forventet. Til sammenligning solgte Apples nyligt lancerede iPhone 1,7 mio. eksemplarer i de første tre dage.

Manglede basale funktioner

Selv om de to buttede KIN-telefoner faktisk var ganske nyskabende på en række punkter, var der også store mangler. Telefonerne var skabt til brugere, der er er storforbrugere af sociale netværk som Facebook og Twitter, men manglede til gengæld helt basale funktioner som for eksempel kalender.

Læs også: Microsoft lancerer buttet kugletelefon

Selv om telefoner, baseret på Microsofts aldrende telefonsoftware Windows Mobile har haft en meget vigende markedsandel i konkurrencen med Apple og telefoner, baseret på Googles Android-system, er Microsoft ikke en ubetydelig virksomhed i mobilbranchen. Derfor er der også store forventninger til den nye udgave, Windows Phone 7, der er lige på trapperne. KIN-telefonerne indholdt dog en helt anden type software.

De to KIN-telefoner er dog ikke trukket af markedet, og vil fortsat kunne købes i USA, men det er altså slut med nye KIN-modeller.