Microsoft fik tab på over 3 mia. dollar i sidste kvartal

Den amerikanske it-virksomhed Microsoft fik sit største tab nogensinde i løbet af tre måneder. Det viser selskabets seneste kvartalsregnskab, der er blevet fremlagt tirsdag aften.

Foto: MAURITZ ANTIN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I alt rapporterer teknologigiganten om et tab på 3,2 mia. dollar fra april til juni. Tabet er ifølge det tyske nyhedsbureau dpa det største, Microsoft har oplevet i løbet af et kvartal.

Ifølge Microsoft skal årsagen til det massive indhug i regnskabet findes i købet af finske Nokias enhed for mobiltelefoner. Det har udløst kæmpe nedskrivninger på 7,5 mia. dollar og restruktureringsudgifter for yderligere en håndfuld mia.

Ses der på det justerede resultat, var der tale om et overskud på per aktie på 0,62 dollar mod sidste års 0,57 dollar og analytikernes forventede 0,58 dollar.

Microsoft har tidligere på måneden annonceret, at den store sparekniv bliver taget i brug i forbindelse med overtagelsen af Nokia. Der skal skæres omtrent 7800 stillinger væk, primært inden for telefonhardware.

Indtjeningen fra salget af software halter også. Salget af de gammelkendte Microsoft-produkter som Windows og Microsoft Office viser dalende salg - eksempelvis er salget af Windows til producenter, der skal installere styresystemet på nye computere, faldet med 22 pct.

Nye produkter som Office 365 og det ventede Windows 10, der er planlagt til at blive rullet ud 29. juli, er formodentlig ikke i stand til at indhente det tabte terræn foreløbigt, vurderes det.

I stedet for licenser for software vil Microsoft fremover satse på at hæve indtjeningen ved, at kunderne betaler for ydelser. Udsigterne for indtægter fra disse abonnenter kan dog være lange, vurderer analytikere.

Microsoft-aktien faldt 4,0 pct. i eftermarkedet.