Microsoft får mest omtale

Tør øjnene Google-lovers og Apple-fanboys.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Om Google, Apple, Microsoft, IBM eller Sony har de bedste produkter og tjenester, er svært at blive enige om, men i en anden konkurrence mellem firmaerne er det mere simpelt at kåre en vinder.

Hvem får mest omtale i medierne?

Analysebureauet Apollo Research har kigget nærmere på pressens interesse for de større it- og teknologi-firmaer i USA og England i juli.

Og selv om Google og Apple nyder meget omtale for tiden, så er det Microsoft, der indtager førstepladsen som pressens kæledækker. For syvende måned i træk. Microsoft nævnes oftest i medierne, når emnet er browsere, computere, linux, operativsystemer, processorer og chipsets.

Men de evige konkurrenter fra Google og Apple behøver ikke at klynke. De indtager nemlig de efterfølgende pladser sammen med Yahoo (se faktaboks).

Der findes ikke en aktuel dansk opgørelse over, hvilke teknologifirmaer der har pressens bevågenhed i Danmark. Men et opslag på Google Trends viser, at der i øjeblikket foretages markant flere danske Google-søgninger på "Facebook" og "Google" end resten af de omtale firmaer i de engelske og amerikanske undersøgelser.