Microsoft: Du har ikke brug for copy-paste på mobilen

Den næste generation af avancerede smartphones fra Microsoft kan hverken multitaske eller klippe-klistre.

Foto: Rick Wilking
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.


Der er en god grund til, at det kommende Windows Phone 7 Series ikke understøtter copy-paste: Brugerne har simpelthen ikke brug for det.

Det var budskabet i går på udviklerkonferencen MIX10, hvor de seneste detaljer om Microsofts næste mobil-OS blev bragt for dagen.
Microsoft har inkorporeret en mekanisme, der vil genkende ting som adresser og telefonnumre, og gøre det muligt at åbne for eksempel kortprogrammet, når man klikker på en adresse. Men om det helt overflødiggør muligheden for at kopiere indhold mellem programmer, er dog usikkert.

Beslutningen om at udelukke klippebordet i Windows Phone 7er en velovervejet design-beslutning, fortæller Microsofts Todd Brix. Det oplyser Engadget, der specifikt har spurgt til, hvordan copy-paste fra Office-dokumenter skal tackles. Svaret er, at folk ifølge Microsofts brugeranalyser ikke har brug for at flytte informationer fra een applikation til en anden – de fleste vil bare se og kommentere informationer.

Adspurgt om copy-paste kommer i senere versioner af Windows Phone svarer Microsoft ifølge Engadget ”nej”.
En anden markant udeladelse i det kommende mobil-OS fra Microsoft handler om multitasking. Denne evne ejer Windows Phone 7 nemlig ikke, kom det frem på MIX10.

Ifølge Engadget er egentlig multitasking helt ude af billedet, omend en slags pseudo-multitasking skal give brugeren en lille rem af huden.
Applikationer med særlig forrang i Windows Phone 7 vil nemlig godt kunne køre i baggrunden. Det gælder for eksempel Zune og Internet Explorer.

Tredjeparts applikationer bliver derimod efterladt i en slags slumretilstand, hvor de får lov at blive så længe telefonen ikke har brug for deres ressourcer, og kan vækkes af brugeren. Ma kan altså fortsætte uhindret med applikationen, når man vender tilbage. Men får OS ’et brug for ressourcerne, vil applikationen uden nærmere palaver eller ståhej bliver tvangslukket.

Engadgets gennemgang af psudo-multitaskning i Windows Mobile 7 kan ses her.