Microsoft dropper HD-DVD-afspillere

Softwaregiganten stopper produktionen af HD-DVD-drev til spillemaskinen Xbox 350, efter at Toshiba overgav sig til Blu-ray-lejren.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Microsoft indstiller straks produktionen af HD-DVD-drev til sin spillemaskine Xbox 360, efter at Toshiba i sidste uge kastede håndklædet i ringen i den langvarige formatkrig om at blive DVDens afløser.

Microsoft, der er verdens største softwareproducent, var en af det vigtigste støtter for HD-DVDen, der i nu halvandet år har konkurreret med Sonys Blu-ray-skive om at blive afløser for dagens DVD. Begge skiver har samme fysiske størrelse som en normal DVD men kan rumme langt flere data, idet de er udviklet til film i højdefinitionskvalitet med langt skarpere billeder og en bedre lyd.

Microsoft vil fortsætte med at levere support til de anslået 300.000 HD-DVD-afspillere, som er ude i hjemmene, solgt for 130 dollars pr. styk, men det er endnu uklart, om der i stedet vil komme et Blu-ray-drev til spillemaskinen.

HD-DVD er udviklet af Toshiba med støtte fra Microsoft, chipproducenten Intel og elektronikgiganten NEC. Men Toshiba medgav i sidste uge, at kampen var tabt. Det afgørende slag kom, da filmselskabet Warner i begyndelsen af januar sprang fra og gik til Blu-ray-lejren, som i forvejen har samlet de fleste af de store filmselskaber. Meldingen kom, lige før verdens største messe for forbrugerelektronik, Consumer Electronics Show (CES), åbnede i Las Vegas, USA, og det var en næsten grædende pressechef, der bød velkommen til det særdeles velbesøgte pressemøde på messen.

Paramount og Universal har også valgt side til fordel for HD-DVD, og det er ligeledes uklart, hvordan de vil håndtere den nye situation.

Microsoft har udviklet nye teknologier, som tilfører HD-DVD-skiven ekstra funktioner. Nu ser softwaregiganten på, hvordan de eventuelt kan bruges anderledes. Indstillingen af salget vil ikke påvirke regnskaberne i koncernen, lyder meldingen.