Microsoft dropper Groove og tager Spotify ind

Fra nytår er det slut med at kunne købe og streame musik gennem Groove-musikappen, som Microsoft dog stadig vil videreudvikle som musikafspiller.

Microsoft lukker fra nytår for, at Groove Music, som er en fast del af Windows 10, kan bruges til at streame musik - men den vil fortsat være almindelig musikafspiller. I stedet er der indgået aftale med Spotify. Foto: Microsoft
Læs mere
Fold sammen

Microsoft trækker stikket til sin streamingtjeneste Groove Music og går i stedet i samarbejde med svenske Spotify, der er verdens største på området.

Groove Music-appen, som er en fast del af Windows 10, vil fra 31. december ikke længere give mulighed for at købe og downloade musik, og de, der har et abonnement, vil få pengene tilbage, oplyser Microsoft, der er verdens største softwarevirksomhed. Appen vil dog stadig være den, som Windows 10 bruger som standard til at afspille musik, som enten er gemt på ens harddisk eller ligger på Microsofts netlagertjeneste OneDrive, medmindre man selv vælger noget andet.

Og iOS- og Android-mobilbrugere vil ligeledes fortsat kunne bruge Groove Music-appen til at afspille deres musik.

Spillelister og musik kan flyttes

Microsoft åbnede musiktjenesten i oktober 2012 under navnet Xbox Music, hvor man tilbød musikstreaming som abonnement eller køb gennem Windows Store. For to år siden blev Xbox Music døbt om til Groove Music i forsøget på at gøre tjenesten mere relevant.

Abonnenter på Groove Music kan flytte deres spillelister over til Spotify. Groove Music-appen opdateres på Windows 10 i løbet af den kommende uge, og Microsoft vil fortsætte med at opdatere den på alt Windows-udstyr.

Spotify, der er ni år gammel, har i dag over 60 millioner betalende lyttere og i alt 140 millioner aktive brugere