Microsoft dropper forhadt rangordning af medarbejdere

En kontroversiel årlig evaluering af medarbejderne hos Microsoft, hvor en bestemt procentdel skulle have stemplet ’dårlig indsats’, bliver nu droppet. Metoden har været skyld i elendigt samarbejde tidligere, lyder kritikken.

En kontroversiel årlig evaluering af medarbejderne hos Microsoft, hvor en bestemt procentdel skulle have stemplet ’dårlig indsats’, bliver nu droppet. Fold sammen
Læs mere
Foto: Joe Raedle
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det skulle motivere medarbejderne til at konkurrere internt og yde endnu mere - men nu er det slut.

Microsofts amerikanske medarbejdere har indtil nu været igennem en årlig vurdering, hvor lederne skulle placere dem i en af tre kategorier: Topperformer, gennemsnitlig indsats, eller dårlig indsats. Og da rangordningen var relativ i forhold til resten af afdelingen, skulle der en vis procentdel af medarbejderne i hver kasse. Det skriver Version2.dk.

Ifølge en intern besked fra Microsofts HR-chef til alle ansatte bliver hele systemet med rangordning nu droppet. Det skriver The Verge, som har fået fingrene i beskeden.

Det skal give bedre teamwork og samarbejde medarbejderne imellem, lyder begrundelsen. De bonusordninger, der tidligere var knyttet til rangordningen, bliver sluppet fri, så lederne nu kan fordele bonusser helt frit.

Rangordningen har længe været kontroversiel hos Microsoft, og ifølge en grundig Vanity Fair-artikel, baseret på mange interviews med Microsoft-ansatte og indblik i interne dokumenter, blev rangordningen udpeget som den mest destruktive proces hos Microsoft.

I stedet for at fokusere på at gøre det bedre end konkurrerende it-firmaer, var der fokus på den interne konkurrence, så man ikke endte blandt dem, der blev stemplet som en dårlig medarbejder.

Deltag i debatten på Version2.dk.