Microsoft-chef mobber iPhonen

Det fyger med ondsindede kommentarer mod både Apple og Google fra Microsoft, der nu sammenligner Apples nye iPhone med det floppede Windows Vista.

Foto: EVERETT KENNEDY BROWN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Washington DC: Når nu det tynder gevaldigt ud med nyhederne på den stort anlagte Microsoft-konferences tredje dag, kan man jo altid bare begynde at komme med syrlige kommentarer om konkurrenterne.

Nogenlunde det så ud til at være strategien, under den næstesidste dag af Microsofts årlige WPC-konference i Washington DC, hvor selskabets COO, Kevin Turner gav en rundtur i Microsofts økonomi og strategi.

Selv om Kevin Turner havde ualmindelig travlt med at affyre syrligheder om konkurrenterne Apple og Google var det tydeligt, at Microsoft er presset af netop de to selskaber, der på ganske få år har formået at æde sig ind på flere af de forretningsområder, som det ellers nærmest enevældige Microsoft har siddet tungt på.

Læs også: Ballmer optrapper mobilkrigen

Kevin Turner havde således både travlt med at fortælle, hvor mange af det tidligere Microsoft-kunder, der tidligere er skiftet til Googles mail-systemer og kontorpakker, men som siden er vendt tilbage til Microsofts produkter - og selv Apples iPhone 4 fik stikpiller med på vejen.

Således erklærede Turner, at Microsofts kommende telefoner kan holdes som man måtte ønske det - og dermed ikke vil døje med de antenneproblemer, der tilsyneladende har ramt iPhone 4. Faktisk gik Turner så vidt som til at erklære iPhone 4 for Apples svar på Windows Vista, der hverken solgte eller virkede specielt godt.

Den storladne retorik til trods, er konklusionen dog fortsat, at Microsoft ikke har nogen tidssvarende telefon på markedet, altimens kunderne i den amerikanske hovedstad fortsat står i kø for at få fat i en iPhone 4, der meldes udsolgt overalt.

Læs også: Dårlig anmeldelse kostede Apple 4,5 mia. dollar

Det altdominerende fokus er dog fortsat cloud-computing, som skiftende Microsoft-ansatte igen og igen nævner som den altoverskyggende vigtigste tendens. Tendensen er langt fra ny - heller ikke for Microsoft - men med det nye Office 2010 og en række andre produkter er tendensen ved at bevæge sig ud af hype-stadiet og over i konkrete produkter.

Cloud-tankegangen består i, at en tæt integration mellem PC og internet kan gøre livet lettere for både private PC-brugere og virksomheder. Et helt lavpraktisk eksempel er Googles webbaserede Gmail-system, hvor både mail-program og mails ligger ude på nettet og slet ikke findes på brugerens egen hardisk.

Samme idé kan bruges til en uendelig række andre slags software, hvorved brugeren i mindre grad behøver bekymre sig om opdateringer og sikkerhed - eller om computeren har kræfter nok til at håndtere programmerne.

Selv om Microsoft fyrer spydigheder af mod især Apples iPhone, erkender selskabet dog både direkte og inddirekte at have travlt, hvis de skal indhente det tabte. Onsdag kom det frem, at Microsoft betaler udviklerne for at udvikle programmer til deres kommende Windows Phone 7-platform. Den strategi har hverken Google eller Apple haft behov for at implementere.