Microsoft-chef: Kildekode til Windows kan blive open source i fremtiden

Under en paneldebat ved en it-konference i sidste uge løftede Microsofts Azure-chef lidt af sløret for vidtgående open source-tanker firmaet egentlig går med.

Foto: PICHI CHUANG
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det har været en bevægelse, der har været nogle år undervejs og en smule halsende efter konkurrenterne, men Microsoft er godt i gang med at tage open source-tanken til sig og implementere den i varierende udstrækning på tværs af organisationens omfattende produktportefølje.

Under den forgangne uges it-konference ChefConf 2015 deltog Microsoft Azures teknologidirektør Mark Russinovich i en paneldebat, hvor han blandt andet ikke var afvisende over for at åbne op for maskinrummet til selveste Windows, skriver Digi.no.

Under debatten blev han udfrittet om firmaets generelle planer om open source-implementering og adspurgt direkte om man kunne foretille sig, at kildekoden til selve Windows ville blive gjort tilgængelig, svarede han:

»Det er bestemt muligt. Som jeg sagde tidligere; Det er et nyt Microsoft. Alle samtaler, du overhovedet kan forestille dig om, hvad vi skal gøre med vores programmer - åbent, ikke åbent - har bogstaveligt talt været oppe at vende,« sagde direktøren til spørgeren ifølge Digi.no.

Han påpegede dog samtidig, at kildekoden ville skulle gøres mere tilgængelig for udenforstående, hvilket vil kræve betydelig forberedelse.