Microsoft-boss smadrer iPhone

10 pct. af Microsofts ansatte vælger konkurrenten Apples iPhone, til stor vrede for Microsoft-ledelsen.

Microsofts CEO Steve Ballmer er en mand med temperament. Her taler han ved CeBIT messen i Tyskland. Fold sammen
Læs mere
Foto: DAVID HECKER
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Beskeden fra Microsoft-boss Steve Ballmer var til at forstå. Som han stod der, med foden solidt plantet på den skrøbelige iPhone, nærmest lyste hadet til Apple ud af Microsoft-bossen.

Det var på en konference for Microsoft-ansatte, at Steve Ballmer ikke kunne holde vreden under kontrol, skriver Wall Street Journal. Da en Microsoft-ansat forsøgte at tage et billede af Steve Ballmer - med en iPhone vel at mærke, reagerede Microsoft-direktøren, snuppede telefonen ud af hånden på den ansatte og plantede sin fod på telefonen.

Det kan synes som en sær reaktion overfor en medarbejder, men baggrunden er alvorlig nok. Steve Ballmers problem er nemlig, at stadig flere af hans egne ansatte køber konkurrentens iPhone, lyder vurderingen i Wall Street Journal. Det vurderes således, at omkring 10 pct. af de ca. 100.000 Microsoft-ansatte i dag har en iPhone og Steve Ballmer hader det.

For mens Steve Ballmer for tre år siden affærdigede Apple som en ubetydelig konkurrent uden fremtid, så har han måtte sande, at stadig flere købere, herunder Microsofts egne ansatte, vælger iPhone i stedet for en mobiltelefon, som bruger Microsofts egen platform.